Hirdetés
Hirdetés
Túl a városon 2021. június 4. 16:18

Add a zoknid - nyári ruhaadományozás a Centerkében

Nem is gondolnák, hogy sok család számára nagy segítség akár egy pár zokni vagy néhány ruhadarab, játék vagy konyhai eszköz. A Mátrix Közhasznú Alapítvány által működtetett Centerke Adományozó Központ nyári ruha, zokni, alsónemű gyűjtést szervez, amihez a lakosság és cégek segítségére is számít.

Hirdetés

Az évente tízezernél több rászorulót segítő jótékonysági adományosztó hely a mélyszegénységben élők helyzetét a támogatókkal együtt könnyebben tudja orvosolni.

Rácz Anett alapítványi munkatárs elmondta, hogy a Centerke összekötő kapocs a tehetősek és a rászorulók között. A szakember arra kéri a jó szándékú és jobb módban élőket, hogy ne hagyják magukra a környezetükben élő rászorulókat, amennyiben idős, egyedül élő, vagy nagycsaládos, kisgyermekes szomszédot ismernek, figyeljenek oda rájuk. Szerencsére a legtöbb ember összefogásban él, azaz cserélgetik egymás között a kinőtt ruhákat, babakocsikat, ágyakat, így sokan ingyen juthatnak hozzá a megfizethetetlenhez. Az összefogás jó eszköz lehet az életszínvonal javításához. A szegények száma feltehetően nem csökken, hiszen a Centerke Adományozó Központban mindig nagy a betérő segítségkérők száma.

Az adományokkal segítő embertársak támogatását az alapítvány táblás csokikkal köszöni meg. Minden adományozó segítsége, a legapróbb felajánlás is fontos.

A Mátrix Közhasznú Alapítvány által működtetett Centerke Adományozó Központ egész évben segíti a rászoruló lakosságot. Télen folyamatos takaró, meleg ruha osztással az utcán és a fűtetlen lakásokban élők krízis helyzetét lehet csökkenteni, de nyáron is nagy segítség a ruha adomány. 

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: adomány Centerke Adományozó Központ Mátrix Alapítvány segítség
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés