Hirdetés
Hirdetés
Kék hírek 2021. június 4. 11:32

Tisztulni látszik a kép a Kecskeméten elfogott iszlamista magyar fiatal ügyében

A TEK nem erősítette meg, hogy valóban a labdarúgó Eb budapesti helyszínén robbantott volna, a 21 éves fiatal ügyvédje pedig cáfolja, hogy robbanószerkezetet találtak nála.

Hirdetés

A 21 éves kecskeméti V. Kende a helyi Piarista Gimnáziumban végzett, Budapesten járt egyetemre, szülei értelmiségiek, biztos családi háttérrel.

A Telex azt írja, az iszlám hitre áttért magyar fiatal vélhetően belesodródott a történetbe, de arra egyre több bizonyíték van, hogy valóban rendszeresen kommunikált az Iszlám Állam nevű terrorszervezet által működtett netes oldalakon.

Sőt, állítólag V. Kende arról is beszélgetett ezeken az oldalakon, hogy miként kell felkészülni egy terrortámadás végrehajtására, ezt milyen eszközökkel lehet végrehajtani.

„Mivel a férfi az Iszlám Állam által működtetett felületen kommunikált, az Iszlám Államnak hűségesküt téve ajánlkozott támadásra, ezzel ő is a terrorszervezet részévé vált” – írja a Telex.

Hajdu János TEK-főigazgató korábban azt nyilatkozta, a gyanúsított már megvette a csőbomba elkészítéséhez szükséges anyagokat, de

Jován László, V. Kende védőügyvédje szerint „nem igaz, hogy robbanószerkezetet vagy ahhoz szükséges eszközöket találtak a házkutatáskor, ez kezdeti szakaszban maradt meg”.

Tehát egyre inkább úgy néz ki, hogy a gyanúsítottat az elvi elköteleződés fázisában fogták el, kérdés, hogy valóban találtak nála bármit, amiből robbanószerkezetet lehet készíteni vagy sem.

Jován László a Telexnek elismerte: a TEK lefoglalt több elektronikai eszközt, amin V. Kende kommunikált a terrorszervezet tagjaival.

A Fővárosi Nyomozó Ügyészség azt mondta a lapnak, hogy robbanóanyagot nem találtak a fiatalnál, de az üzenetváltásai egyértelműen alátámasztják a terrorcselekmény előkészületének megalapozott gyanúját.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Iszlám Állam Kecskemét robbantás terrorizmus
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés