Hirdetés
Hirdetés
Túl a városon 2021. június 4. 12:19

15 milliárd forintot keresett a bérből és fizetésből élő Orbán Viktor családja

A családfő miniszterelnök – saját bevallása szerint – bérből és fizetésből élő munkavállaló, akit anyagilag megviselt a koronavírus-járvány időszaka. Csakhogy a rokonság vagyona mégis milliárdokkal gyarapodott hét év alatt. Hogy lehetséges ez?

Hirdetés

A járvány valóban sok családot megviselt anyagilag, egy friss kutatás szerint például a magyarok több mint felének nincs elég pénze arra, hogy idén nyaralni menjen. A kormányfőnek ilyen problémája valószínűleg nincs, ez derül ki legalábbis a G7 gyűjtéséből, amiben családja különböző céges jövedelmeit dolgozták fel az elmúlt hét évből.

Az ő számításaik szerint körülbelül 15 milliárd forint bevételhez jutott 2014 óta kormányfő veje, édesapja és testvérei, elsősorban osztalékokból és cégeladásokból.

Azért az előző hét évet vizsgálták, mert a lap szerint akkor kezdtek el a családi vállalkozások kiugróan magas profitot termelni.

Az Orbán Győzőhöz köthető Dolomit Kőbányászati, a Gánt Kő és a Nehéz Kő Kft.-k 7,4 milliárd forintot hoztak a konyhára ebben az időszakban, utóbbi céget pedig tavasszal 750 millióért értékesítették.

A miniszterelnök vejének üzleti pályája is ekkor kezdett el meredeken felfelé ívelni. Emlékezetes, hogy közvilágítási tendereken nagyot kaszáló Elios miatt Magyarországnak vissza kellett fizetnie az uniós támogatás it. Tiborcz István végül 3 milliárd forintért adhatta el a közbeszerzéseken addigra jól felhizlalt céget.

Azóta új vállalkozásából, a BDPST Zrt.-ből eddig 3,5 milliárd forint osztalékot vehetett fel.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Dolomit Kft. közpénz Nehéz Kő Kft. Orbán Győző Orbán Viktor Tiborcz István
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés