Hirdetés
Hirdetés
Túl a városon 2021. június 4. 07:47 Forrás: RTL Híradó

RTL: az is szerezhet védettségi igazolványt, aki nem védett a koronavírustól

Egyszerű embercserés trükkel oldották meg sokan, kicsi az esély a lebukásra, noha komoly büntetés járhat érte.

Hirdetés

Rejtett kamerás felvételen mutatja be az RTL Híradó, hogyan szerezhet védettségi igazolványt az is, aki nem esett át a koronavírus-fertőzésen vagy nem oltották be, esetleg ellenanyagteszttel sem tudja bizonyítani, hogy védett.

Találtak olyan labort ugyanis, ahol csak az ellenanyagtesztre érkező TAJ-számát kérték el, fényképes igazolványt nem. Így viszont egy védettséggel nem rendelkező odaadhatja a TAJ-kártyáját másnak, elküldhet maga helyett egy védettet a tesztre.

Az RTL híradós anyagából az is kiderül, az adott labor nem követ el szabálytalanságot, hiszen nem kötelezik őket a személyazonosság ellenőrzésére fényképes igazolvánnyal.

Asbóth Márton, a Társaság a Szabadságjogokért jogásza szerint közokirat-hamisítást követel el az, aki így szerez védettségi igazolványt. A bűncselekményért akár 5 év börtön is járhat, igaz, a lebukás esélye nagyon kicsi.

Az RTL szerette volna megtudni, a kormány tervezi-e módosítani a szabályozást, de a kérdésük nem hangzott el a sajtótájékoztatón, így Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszternek nem kellett rá válaszolnia.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: laboratóriumi vizsgálat védettséget igazoló okmány védettségi igazolvány
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés