Hirdetés
Hirdetés
  • Kezdőlap
  • Hírek
  • Szegeden
  • Ünnepeltek az egészségügyiek: még mindig nem ismerik el kellően a szakdolgozók munkáját
Szegeden 2021. június 3. 20:32

Ünnepeltek az egészségügyiek: még mindig nem ismerik el kellően a szakdolgozók munkáját

Képriport
Több okból is különleges ünnep volt az idén az egészségügyi szakdolgozók évente megtartott díjátadója, hiszen a koronavírus-járvány miatt tavaly elmaradt. De közben a magyar egészségügy talán soha akkora terhelést nem kapott, mint az elmúlt egy-másfél évben.

Hirdetés

– Nem tudjuk, hány egészségügyi dolgozó fertőződött meg a covid-járvány alatt, de számuk alighanem több tízezerre tehető. Nem tudjuk azt sem, hány, az egészségügyben szolgálatot teljesítő halt meg az elmúlt másfél évben – fordult hallgatóságához Irinyi Tamás, a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara Csongrád-Csanád Megyei Szervezetének elnöke.

Kattintson fönti képünkre, nézze meg Iványi Aurél galériáját!

Szegeden a Kisszínházban csütörtökön megtartott Semmelweis-napi díjátadón egyperces felállással adóztak az elhunyt egészségügyisek emlékének. Ám előtte még Fendler Judit, a Szegedi Tudományegyetem (SZTE) kancellárja köszöntötte a megjelenteket.

Beszédében úgy fogalmazott, hogy világszerte és itthon is a fiataloknak az egyik legvonzóbb pálya az egészségügyi. Hozzátette: a régió legnagyobb betegellátó intézményét működteti az SZTE, és az elmúlt években sok fejlesztés történt és kezdődött meg a klinikákon. Hangsúlyozta, hogy XXI. századi infrastruktúra kialakítása a cél a klinikai központban, de a legfontosabb a jól képzett szakember. A megyei covid-ellátást átlagon felülinek értékelte, és ezért külön köszönetét fejezte ki az egészségügyi szakdolgozóknak.

– Ránk fér egy kis szusszanás – vette át a szót Irinyi Tamás, aki úgy ítélte meg: erőn felül teljesítettek a világjárvány ideje alatt a megyei szakdolgozók. De azt is mondta, még mindig nem ismerik el kellőképpen a szakdolgozói munka presztízsét. Sokan az egészségügyet továbbra is az orvosokkal azonosítják.

A díjak átadása előtt a megyei kamarai elnök jelezte: eddig 790 szakdolgozó részesült elismerésben, akikhez csütörtökön további harmincöten csatlakoztak. Közülük
– heten vették át a Pro Curatio Valetudine Díjat: Abebené Bagi Márta, Gáspár Csabáné, Gyengéné Tarnawa Gabriella, Hercegné Szendrei Erika, Rekötye Lajos Zoltánné, Sipos Angéla és Somogyi Katalin,
– kilencen a Szakma Kiválóságáért díjat: Aranyász Krisztián, Bakó Pál, Bíróné Mészáros Edit, Ökrös Lászlóné, Semegi Margit, Sütő Ágota, Szakács Anikó, valamint Szolnoki Erika,
– míg a többiek Semmelweis-napi oklevélben és Szociális Munka Napi Elismerő oklevélben részesültek: Benkovics Irén, Fodorné Szűcs Ildikó, Gódorné Tóth Zsuzsanna, Hajdúné Bujáki Edit, Huszka László, Karácsonyi Szilvia, Kocsis Mónika, Kókai Tiborné, Lukács Edit Márta, Mészáros Sándorné, Papp Zsuzsanna, Sebőkné Fodor Andrea, Szenténé Őri Margit, Szögyi Andrásné, Talpai Szandra, Tóth Katalin, Vargáné Horváth Edit, Horváth Ádám és Tóth Erzsébet.

Az eseményen megjelent és rövid beszédet mondott Balogh Zoltán, a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara országos elnöke.

A díjátadót követően a Suhancok táncegyüttes műsorát, valamint a Szegedi Nemzeti Színház két művészének, Szélpál Szilveszternek és Ferenczy Orsolyának az előadását tekinthette meg a több száz egészségügyi szakdolgozó.

B. P.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: díjátadó egészségügyi szakdolgozó Fendler Judit Irinyi Tamás járvány Kisszínház koronavírus Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara pandémia Szegedi Tudományegyetem SZTE világjárvány
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés