Hirdetés
Hirdetés
  • Kezdőlap
  • Hírek
  • Túl a városon
  • Pulai András: A szavazók már nem csak pártszimpátia alapján választanak, hanem azt keresik, aki le tudja győzni a Fideszt
Túl a városon 2021. június 3. 14:00 Forrás: Szeged Televízió

Pulai András: A szavazók már nem csak pártszimpátia alapján választanak, hanem azt keresik, aki le tudja győzni a Fideszt

Karácsony Gergely a legnépszerűbb ellenzéki miniszterelnök-jelölt és jelentősen visszaesett például Jakab Péter – ezt mutatja a Publicus legfrisebb közvéleménykutatása. Pulai Andrással beszélgetett Balogh Judit a Témában.

Hirdetés

A közvéleménykutató szerint az elmúlt három hónap egyik fejleménye az, hogy a Momentumos választók kiábrándultak Fekete-Győr András jelöltségéből és mostanra a többségük Karácsony Gergelyre szavazna, de továbbra is a saját pártjának jelöltjeit támogatja.

Ez annak tudható be, hogy a szavazók már nem csak pártszimpátia alapján választanak a jelöltek között, hanem azt keresik, aki le tudja győzni a Fideszt.

Jakab Péter támogatottsága a Publicus mérése szerint az utóbbi időszakban visszaesett. Pulai ezt azzal magyarázza, hogy bár a Jobbik vezetőjének tevékenysége látványos, de úgy látszik, hogy a választók egy miniszterelnök-jelölttől mégsem ezt várják. Az elemző szerint ezek a nagy kilengések annak is tudhatók be, hogy az előválasztás teljesen új helyzetet teremtett a szavazók számára is, akik még keresik azt, milyen jelöltet tartanának a legjobbnak.

A Publicus pártpreferencia-vizsgálata alapján a második legnagyobb az az ellenzéki szavazói csoport, amelyik csak az összefogást támogatná, az egyes pártokat külön-külön nem.

Ez a csoport teljesen automatikusan alakult ki és még a kutatókat is meglepte a létrejötte. Tagjai várhatóan támogatni fogják párthovatartozástól függetlenül azokat a jelölteket, akiket az ellenzéki tábor szűkebb köre választ majd ki az előválasztáson.

A teljes beszélgetés itt látható:

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Balogh Judit ellenzéki összefogás előválasztás közvélemény-kutatás miniszterelnök-jelölt Publicus Intézet Pulai András Szeged Televízió Téma
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés