Hirdetés
Hirdetés
Túl a városon 2021. június 3. 12:10 Forrás: Szeged Televízió

Englohner Beáta: A kormánynak lépnie kell, hiszen itt emberéletekről van szó

Óránként több száz fővel nő a taglétszáma annak a Facebook csoportnak, ami olyan embereket tömörít, akik Sinopharm oltást kaptak és aggódnak a védettségük miatt. A csoport egy alapítójával, Englohner Beátával beszélgetett Balogh Judit a Témában.

Hirdetés

Englohner Beáta elmondta, a csoport tagjai azt szeretnék elérni, hogy a hatóságok elismerjék, milyen súlyos probléma van a védettségük kialakulásával. Ingyenes laboratóriumi vizsgálatokat szeretnének az immunitásuk ellenőrzésére, szükség esetén pedig újabb oltást akarnak kapni.

Úgy véli, van remény arra, hogy a törvényhozók foglalkozzanak a kéréseikkel, hiszen 526 ezer idős ember kapta meg a Sinopharm vakcinát – ezért a probléma túl nagy ahhoz, hogy elbagatellizálják.

Sok virológus szakember és kutató is melléjük állt, többek között Duda Ernő, Pusztai Erzsébet, Falus András, Sarkadi Balázs és Rusvai Miklós. Ha beigazolódik, hogy csak a beoltottak 40 százalékánál nem volt hatásos a vakcina, akkor 200 ezer ember élete lehet veszélyben – tette hozzá.

Elmondta, hogy a saját édesanyjánál a kínai oltás után annyira alacsony antitest szintet mértek, hogy a szakemberek szerint egyáltalán nincs védettsége. Emiatt neki most is úgy kell élnie, ahogyan a legszigorúbb korlátozások időszakában mindenkinek. Facebook csoportjukban folyamatosan gyűjtik a laborleleteket és tömegesen érkeznek hozzájuk a védettség hiányát igazoló dokumentumok, tapasztalataik szerint nagyon sokakat érint a probléma.

A kormánynak lépnie kell, hiszen itt emberéletekről van szó. Ha ezek közül az emberek közül akár csak néhányan meghalnak, azért valakinek felelnie kell majd – mondta.

A teljes beszélgetést itt lehet megnézni:

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Balogh Judit kínai vakcina koronavírus-elleni oltás oltás Sinopharm Szeged Televízió Téma
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés