Hirdetés
Hirdetés
  • Kezdőlap
  • Hírek
  • Ziccer
  • Előnnyel megyünk a veszprémi visszavágóra: MOL-Pick Szeged–Telekom Veszprém 31–28 (14–14)
Ziccer 2021. június 2. 21:33

Előnnyel megyünk a veszprémi visszavágóra: MOL-Pick Szeged–Telekom Veszprém 31–28 (14–14)

Óriási küzdelmet hozott a bajnoki döntő első mérkőzése, a csapatok 45 percig szinte fej-fej mellett haladtak, azonban a Szeged az utolsó 15 percben nagyon összekapta magát és így, ha nem is jelentős, de előnnyel utazhat a szombati visszavágóra.

Hirdetés

A Szeged kezdte jobban a mérkőzést, azonban a 10. percben már döntetlent mutatott az eredményjelző (3-3). Ezt követően a kapusoké volt a főszerep, Alilovic hetest fogott, Corrales pedig Bodó lövését. Érződött a tét a játékosokon, sorra maradtak ki a helyzetek. Egyik csapat sem tudott még két góllal sem elhúzni, felváltva estek a találatok.

A 20. percben Morales csúnyán lekönyökölte Gabert, a bírók egy kis videózás után piros lappal végleg ki is állították a veszprémi játékost.

A házigazdák a 21. percben átvették a vezetést, de gyorsan jött a válasz. Bombac elemében volt, talpról egy bombagólt lőtt így újra a Picknél volt az előny. Ebben az időben a hazaiak a 7 a 6 ellen játékot játszották, de nem igazán volt eredményes.

Hiába szerezte meg folyamatosan a Szeged a vezetést, a Veszprém mindig egyenlített. A 26. percben Bánhidi ellen szabálytalankodtak a vendég védők, a megítélt hetest a házi gólkirály, Radivojevic bevágta. Az ellentámadás végén Alilovic óriásit védett, de nem tudta ezt a lélektani előnyt kihasználni a Szeged, a 28. percben a Veszprém hetesből újra egyenlített.

Az első félidő végjátéka előtt Pastor időt kért, Bombac 30 másodperccel a vége előtt emberhátrányból ismét óriási gólt lőtt, ezzel egyenlített a MOL-Pick Szeged.

Az első félidőben nem bírtak egymással a csapatok, 14-14-es döntetlennel mentek pihenőre a játékosok. A kiegyenlített játékot a statisztikák is jelezték, szinte minden mutatóban teljesen egyformán állt a két csapat, így nem véletlen a döntetlen állás a félidőben.

A második félidő vészprémi góllal indult, a szegedi kapuban Alilovicot Mikler váltotta. Keményen védekeztek a csapatok, ezt mutatta az is, hogy mindkét oldalon hétméteressel büntették a keménykedést.

Bánhidi az 5. percben újra egyenlített, hiába húzták a mezét, mégis be tudott találni a veszprémi kapuba

Az első 5 percben potyogtak a gólok, összesen 8 született, mindkét oldalon 4-4 esett. A 7. percben megszerezte a vezetést a Szeged, Mikler védéséből indul a támadás, amelyet Kallmann fejezett be (20-19)

Újra Mikler mutatott be bravúrt, de az ellentámadásnál Radivojevic ziccerét Corrales megfogta. Azonban Zsitnyikov 2 gólra tudta növelte a hazai előnyt, a Veszprém időt is kér.

Bobac kezéből kisodorják a labdát, és a 10. percben már le is dolgozta a hátrányát a vendégcsapat.

Szerencsére Nenadic hibázik, kihagyja a hetes, így elpuskázza, hogy újra a Veszprémnél legyen az előny. Bánhidi a saját kapuja előtt is remekel, Nenadic beadását halássza le. A támadás végén Bombac hetest harcol ki, amelyet Radivojevic bevág és így újra kettő a hazai előny. Zsitnyikov újra lehetetlen szögből talál be.

15. percben emberhátrányba kerül a Szeged, Bánhidit küldték ki 2 percre. A hetest belövik, de Kasparek is betalál. Cserélt a kapuban a Veszprém, Cupara kis is védte Bodó lövését, az ellentámadásból pedig egyenlíteni tudott a vendég együttes.

Az utolsó 10 percre visszaállt a szegedi kapuba Alilovic, aki rögtön egy óriási ziccert védett. Bánhidit eltüntetik a hatoson, hétméteres. Radivojevic azonban fölé vágja a labdát.

A 21. percben Bombac ellen keménykednek, hetes és kétperces kiállítás a jutalom. Canellas be is lövi a büntetőt. Egy perc múlva újra kettő van közte, Bodó óriási gólt lő. Zúgott is a „Mindent bele!” a csarnokban.

A 25. percben Bombac újra betalál, és már három gól a kékek előnye (30-27). Lékai a lelátóra lövi a labdát. Ksparek lövését Cupara lábbal védi, de újra Szegednél a labda.

A 26. percben Bánhidit a jövőre már Szeged játszó Tönnensen birkózta le, még a mezt is lehúzta róla. A jutalma kiállítás volt.

Három perccel a vége előtt Canellas négy gólosra növelte az előnyt. Davis edző gyorsan ki is kérte az idejét, hogy felrázza csapatát.

Nagyon jól védekezett a Szeged, igaz Mascovsek túl keményen, ki is állították. Ő már nem is tért vissza a pályára.

Nenadic eladja a labdát, újra támadhat a Szeged. A csarnok talpon, a szurkolók űzik-hajtják a csapatot.

Az utolsó percben még időt kért Pastor. A játékvezetők már passzívat mutattak, így a Szegednek négy passzból kellett volna megoldani, hogy gólt szerezzenek. Sajnos ez nem sikerült. A Veszprémnek 25 másodperce maradt arra, hogy csökkentse a hátrányát, be is lövik, 31-28- a vége.

A Szeged így 3 gólos előnnyel utazhat a szombati, veszprémi visszavágóra. Azt nem lehet tudni, hogy ez elég lesz-e majd, de az biztos a Szeged mindent megtett most is a győzelemért és nem fogja megkönnyíteni a címvédő Veszprém dolgát.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: bajnokság döntő férfi kézilabda MOL-Pick Szeged Telekom Veszprém
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés