Hirdetés
Hirdetés
  • Kezdőlap
  • Hírek
  • Túl a városon
  • Sejtettük, hogy ez lesz: közel 16 milliárdot keresett az állami lélegeztetőgép-üzleten az egyik NER-barát cég
Túl a városon 2021. június 2. 13:01

Sejtettük, hogy ez lesz: közel 16 milliárdot keresett az állami lélegeztetőgép-üzleten az egyik NER-barát cég


Hirdetés

Emlékezhetünk, 16 ezer lélegeztetőgépet vásárolt az Orbán-kormány mintegy 300 milliárd forintért. Ezek nagy része raktárban áll, az őrzésük évente közel 1 milliárd forintba kerül, ez is remek üzlet annak, aki raktározza.

Bombaüzlet volt a lélegeztetőgép-vásárlás az érintett 22 cégnek. Közülük is a Fourcardinal Kft. kaszált a legtöbbet, ami a 2019-es bevételét 216-szorosára növelte, 226 millióról 49,5 milliárdra. A tavalyi nyeresége pedig 513-szor lett nagyobb, mint két éve.

A cég, aminek Nagy Beatrix, valamint a Silk Road Fund Zrt. a tulajdonosai, tavaly 49,5 milliárd forintos árbevétel mellett 15,9 milliárd forint hasznot termelt – derítette ki az Mfor. A lap azt is megírta, hogy 

a Fourcardinal Kft. összesen 15,4 milliárd osztalékot fizetett ki a tulajdonosoknak.

Sőt, azt is lehet tudni, hogy a cég 31,1 milliárd forintot számolt el árubeszerzésre, ebben lehetett az 1000 darab lélegeztetőgép is.

A Fourcardinal Kft. tulajdonosának, Nagy Beatrix-nek az a Szegi Ildikó az édesanyja, aki közeli ismerőse Rahói Zsuzsannának, aki Orbán Viktor egyik nemzetközi főtanácsadója.

De az üzlet egyik nagy nyertese volt a Szegi Medical Kft. is, ami Szegi Ildikó fiának cége, igaz ők csak 391 millió forintos szerződést kötöttek az állammal.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: járványkezelés koronavírus lélegeztetőgép Orbán Viktor Orbán-kormány vásárlás
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés