Hirdetés
Hirdetés
Túl a városon 2021. június 1. 17:20

Elindult az ellenzéki előválasztás hivatalos oldala

A címe nem bonyolult: elovalasztas2021.hu.

Hirdetés

Elindult az országos ellenzéki előválasztás hivatalos honlapja, tájékoztatott a DK, a Jobbik, az LMP, a Momentum, az MSZP és a Párbeszéd kedden.

Az említett ellenzéki pártok korábban úgy döntöttek, közösen indulnak a 2022-es országgyűlési választáson, a közös ellenzéki miniszterelnök-jelöltet és egyéni képviselőjelölteket pedig előválasztáson választják meg. Az előválasztás első fordulóját szeptember 18. és 26., a második fordulóját október 4. és 10. között rendezik.

Az országos előválasztás új intézmény Magyarországon, ezért a pártok szerint fontos, hogy a választók és a sajtó rendelkezésére álljon minden lényeges információ. Ezért hozták létre az elovalasztas2021.hu weboldalt, amit az Országos Előválasztási Bizottság folyamatosan frissít majd az előválasztáshoz kapcsolódó információkkal.

Az oldalon megtalálhatók az előválasztás legfontosabb technikai részletei, például az időrendje és a jelöltté, illetve jelölőszervezetté válás feltételei, továbbá olvasható a hat párt vezetőjének decemberben tett értéknyilatkozata, valamint azok a közös kiállások, javaslatok, amiket a hat párt vezetői és képviselői tettek az elmúlt időszakban.

Az oldal a jövőben a pártok tervei szerint további hasznos és közérdekű információkkal, lehetőségekkel bővül majd.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Demokratikus Koalíció DK ellenzék ellenzéki összefogás előválasztás LMP LMP – Magyarország Zöld Pártja Momentum MSZP Párbeszéd választás választás 2022
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés