Hirdetés
Hirdetés
Túl a városon 2021. június 1. 16:02

Az országban sehol sem emelkedett a koronavírus koncentrációja a szennyvizekben

Ilyen sem mostanában volt utoljára.

Hirdetés

Egyetlen vizsgált város szennyvízmintájában sem emelkedett a koronavírus örökítőanyagának mennyisége, a minták többségében már alacsony koncentrációt mértek – közölte a Nemzeti Népegészségügyi Központ adatai alapján a koronavirus.gov.hu kedden. A kormányzati portálon megjelent közlemény szerint

a 22 vizsgált szennyvízminta közül húsznál alacsony, kettőnél mérsékelt koncentrációt mértek, kilenc helyszínen csökkenés, a többi helyszínen stagnálás volt tapasztalható.

Müller Cecília országos tiszti főorvos az operatív törzs keddi, online tájékoztatóján azt mondta: határozottan csökken a vírus örökítőanyagának mennyisége a szennyvízmintákban Békéscsabán, Budapest északi és központi szennyvíztisztítójában, Kecskeméten, Miskolcon, Nyíregyházán, Salgótarjánban, Szekszárdon és Szombathelyen.

Mindez szintén azt mutatja, hogy hasonlóan a tavalyi évhez, a nyáron kevésbé kell tartanunk a járványtól, mint az év más hónapjaiban.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: betegség covid-19 fertőzés járvány koronavírus Müller Cecília Nemzeti Népegészségügyi Központ operatív törzs szennyvíz vírus
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés