Hirdetés
Hirdetés
  • Kezdőlap
  • Hírek
  • Túl a városon
  • Elvtárs, tolvaj, börtönválogatott – Jakab Péter megint nekiment Orbánnak, aki lebohócozta a Jobbik elnökét
Túl a városon 2021. május 31. 19:39

Elvtárs, tolvaj, börtönválogatott – Jakab Péter megint nekiment Orbánnak, aki lebohócozta a Jobbik elnökét

Jakab Pétertől megint elvették a szót a parlamentben. Kövér László ezúttal inkább átadta az ülés vezetését a KDNP-s Latorcai Jánosnak, mielőtt a Jobbik elnöke felszólalt.

Hirdetés

A Jobbik elnöke a miniszterelnököt kérdezte. A többi között arra volt kíváncsi, hogy miután leficsúrozta a fideszes képviselőket, amiért 10 millió forint büntetést kapott Kövér László házelnöktől, mely szavakért jár még hasonló büntetés.

Jakab azt kérdezte Orbántól, hogy ő hogyan nevezné azokat a fideszes képviselőket, akik több százezres táskával mennek be a parlamentbe, vagy 20 milliós kenőpénzből vásárolgatnak öltönyöket, esetleg 130 millió forintért vásárolnak 8 szőnyeget az Országházba a járvány okozta válság kellős közepén.

„Önök egész egyszerűen nagyon sértődősek. Szembe találják magukat egy igaz szóval, és azonnal elkezd remegni a bajusz, nyomogatják a mikrofonomat, aztán jön a tízmilliós büntetés. Csak azt nem értem, hogy mire fel ennyire sértődősnek? Önök itt már szólítottak bennünket csicskának, a szavazóinkat mosléknak, a nőket szánalmasnak, a gyermekeket közjószágnak, a melósokat prolinak, az orvosokat inasnak, engem büdös bunkónak. Én meg akkor szólítsam önöket mókuskának, vagy hogy? Azok után, hogy kifosztották az országot?"

– mondta Jakab Péter.

Orbán Viktor válaszában komédiásnak és bohócnak nevezte Jakab Pétert. Majd felhozta, hogy havonta 6 millió forint Jakab Péter fizetése és egyéb költségei.

„Azt is tudjuk, hogy az önök térfelén Gyurcsány Ferenc a főnök. Önt is ő alkalmazza, azt is tudjuk, hogy nem az eszéért alkalmazza, hanem azért, hogy egy csörgősipkát húzhasson a fejére, és ön pedig szorgalmasan rázza és rázza. Tudom, hogy a főnöke elégedett önnel, de mi nem vagyunk azok, hatmillióért szellemesebb mutatványokat várunk öntől” 

– válaszolt Orbán.

Viszontválaszában Jakab Péter azt kérdezte, hogyan szólíthatják akkor Orbánt? 

„Egyezzünk ki a tolvajban” – mondta a Jobbik frakcióvezetője és elnöke, majd hozzátette: a KSH állítása szerint a magyar családok 16 millió forint megtakarítással rendelkeznek, de valójában ezt a Fidesz ellopta tőlük.

Ezek után Jakabtól elvették a szót, majd az ülésvezető azt mondta neki, hogy 

olyan dolgokat állít, amiknek nincs jogi alapja, ezért vonták el tőle a szót.

Ezután Jakab tovább beszélhetett, azt még el tudta mondani, hogy a Fideszből kijönne a teljes börtönválogatott, majd felemelt egy nemzetiszínű sálat, amire azt írták: 

„Fizessenek meg a tolvajok!”

Ekkor az ülésvezető végleg elvette a szót a Jobbik elnökétől.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Jakab Péter Jobbik Országgyűlés parlament börtön Orbán Viktor parlamenti vita politikai vita tolvaj
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés