Hirdetés
Hirdetés
Túl a városon 2021. május 29. 16:59

Ukrajnában tovább lassult a fertőzés terjedése

Így áll most a járványhelyzet észak-keleti szomszédainknál.

Hirdetés

Ukrajnában szombatra kis mértékben tovább lassult a koronavírus-járvány terjedése, kevesebb mint 3100, a megelőző napinál több mint kétszázzal kevesebb új beteget jegyeztek fel, az elhunytak száma viszont pontosan ugyanannyi lett, mint egy nappal korábban.

A hivatalosan közölt adatok alapján az elmúlt napban 3096 új esettel 2 millió 199 ezer 769-re nőtt az azonosított fertőzöttek száma. A növekedés negyedik napja stagnálónak mondható, egy-kétszáz a növekményben a különbség, és harmadik napja csökken.

Az elhunytak száma 156-tal 50 ezer 388-ra emelkedett. A megelőző napon pontosan ugyanennyien haltak bele a betegségbe. Az új halálos áldozatok száma a hét eleji kiugrás után ismét mérséklődő tendenciát mutat, két nappal korábban számuk 183, azelőtt viszont két napig kétszáz fölötti volt. Eddig 2 millió 30 ezer 415-en gyógyultak meg, közülük az elmúlt napban csaknem 10 ezer 200-an, az aktív betegek száma így több mint hétezerrel, 118 ezer 966-ra csökkent. Kórházba 1309 koronavírusos, illetve fertőzésgyanús beteg került, a megelőző két napon számuk 1402 volt.

A legtöbb új beteget, 377-et megint az ország legfertőzöttebb területének számító fővárosban, Kijevben regisztrálták.

Közben Kijevben tömeges oltóközpont nyílt szombaton a Nemzetközi Kiállítási Központban, ahol azokat oltják be, akik előzőleg feliratkoztak a "Gyija" elnevezésű internetes várólistára, így telefonon tudják előre értesíteni őket. Az UNIAN hírügynökség közlése szerint a Coronavac nevű kínai oltóanyagot kapják meg. Hasonló oltóközpont nyílik még szombaton a nyugat-ukrajnai Lvivben (Lemberg) és a déli országrészben lévő Odesszában, mindkét városban egy stadion területén.

Az egészségügyi minisztérium szombati közlése szerint Ukrajnában az oltási kampány február 24-i kezdete óta mostanáig 1 millió 8 ezer 857-en kapták meg valamely koronavírus elleni vakcina első, 123 ezer 964-en a második dózisát is. Pénteken 16 ezer 815 embert oltottak be.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: betegség covid-19 fertőzés járvány korlátozás koronavírus oltás oltóanyag pandémia statisztika Ukrajna vakcina világjárvány vírus
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés