Hirdetés
Hirdetés
  • Kezdőlap
  • Hírek
  • Túl a városon
  • Semjén vadászati világkiállítására 70 milliárdot, az Országos Mentőszolgálat éves költségvetésére 59,9 milliárdot szán az Orbán-kormány a világjárvány idején
Túl a városon 2021. május 29. 14:53

Semjén vadászati világkiállítására 70 milliárdot, az Országos Mentőszolgálat éves költségvetésére 59,9 milliárdot szán az Orbán-kormány a világjárvány idején

Legalábbis így állunk jelenleg, hiszen a világkiállítás költségei szinte minden nap emelkednek a Párbeszéd szerint.

Hirdetés

Szinte minden nap emelkedik a vadászati világkiállítás költsége, míg a közös pénzünkből a kormány jelenleg 70 milliárd forintot szán erre a célra, addig a világjárvány idején az Országos Mentőszolgálat éves költségvetésére 59,9 milliárd forintot tervez – mondta Dorosz Dávid, a Párbeszéd elnökségi tagja szombati online sajtótájékoztatóján.

Dorosz Dávid azt hangsúlyozta, hogy

egy válság mutatja meg egy kormány, egy politikai erő igazi arcát, válságban derül ki, mi az ami fontos Orbán Viktornak és mi nem az. Mint mondta „egy válság mutatta meg azt a brutális igazságtalanságot, ami ma Magyarországon zajlik”.

Értékelése szerint a fideszes 1 százalék gazdagodásával szemben a 99 százalék leszakadása és egy helyben toporgása határozza meg ma az országot, és ezt az igazságtalanságot az határozza meg a legjobban, hogy a kormány mennyit költ a világkiállításra illetve az Országos Mentőszolgálatra.

„Semjén Zsoltnak ez az őrülete most már kezdi teljes mértékben elnyelni a közpénzeket”

– mondta, majd utalva arra, hogy a KDNP-s politikus szeret helikopterrel vadászni menni, azt mondta:

„most éppen helikopterről szórja ki a pénzt a barátainak és a fideszes cégeknek”.

Példaként említette, hogy a vadászati világkiállításra 240 millió forintért fognak agancsokból álló kaput és egyéb szobrokat vásárolni, és több mint 100 millió forintot költöttek a kiállítás felügyelőbizottsági és egyéb pozíciókat betöltő fideszes haverokra, ezzel szemben az Országos Mentőszolgálatnál az átlagos kereset 300-320 ezer forint közötti.

Szerinte magát a vadásztársadalmat is megosztja a kiállítás, amiről „még a vadászat nagy híve, és a fideszes rendszer egyik fő szereplője, Lázár János is visszafogottan és csalódottan nyilatkozott”.

Dorosz Dávid ismertette: költségvetési módosító javaslatot nyújtottak be annak érdekében, hogy a járvány idején egyszeri, azonnali 500 ezer forintos támogatást kapjanak a mentőszolgálat munkatársai, ez mindössze 4,5 milliárd forintba kerülne.

Szerinte

a Fidesz „az agancsokból álló kaput, a haveri, baráti cégek kifizetését és Orbán Viktor lázálmát” választja a magyar emberek egészsége és a frontvonalban dolgozó egészségügyi dolgozók megsegítése helyett. Ez egy értékválasztás, ami a 2022-es választást is eldönti majd

– mondta a politikus.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Fidesz Lázár János NER Párbeszéd Semjén Zsolt vadászat vadászati világkiállítás
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés