Hirdetés
Hirdetés
  • Kezdőlap
  • Hírek
  • Szegeden
  • Már bármikor, bárhonnan panaszkodhatunk a szegedi városházának, a sorminta szerint bajnok lesz a MOL-Pick Szeged, újjáéledni látszik a bulinegyed a megújult Stefánián: itt a Szeged Podcast 43. adása!
Szegeden 2021. május 28. 20:00

Már bármikor, bárhonnan panaszkodhatunk a szegedi városházának, a sorminta szerint bajnok lesz a MOL-Pick Szeged, újjáéledni látszik a bulinegyed a megújult Stefánián: itt a Szeged Podcast 43. adása!

Gedzo és Kovács M. Norbert ezen a héten is fontos, érdekes, közérdekű témákról beszélgetnek vendégeikkel heti közéleti podcast-sorozatunkban. Hallgassa!

Hirdetés

Alig néhány napja írtuk meg, hogy mobilapplikációkat fejlesztetett Szeged, vadonatúj menetrendi alkalmazás és egy minden eddiginél közvetlenebb hibabejelentő készült el, meg is adtuk, hol lehet elérni mindössze néhány kattintással a Greenformers Help és a Greenformers Go nevű appokat Androidra vagy iOS-re. Most pedig ezek kapcsán Nagy Sándor alpolgármesterrel beszélgettünk a fejlesztésekről, hogy mégis mire jók ezek valójában, hogyan működnek, mennyibe kerültek a városnak, és milyen hasonló tervek vannak a jövőre.

Aztán felhívtuk H. Nagy Mátét, a MOL-Pick Szeged kommunikációs igazgatóját, akit a jövő heti, kétmeccses bajnoki döntő kapcsán kérdeztünk, amit a Szeged természetesen a Veszprémmel játszik. Megtudtuk tőle a többi között, hogy szinte minden játékosuk bevethető, így már mindenki ezerrel a döntőre készül, és a sorminta alapján most nekik kellene nyerniük. De hogy mi ez a sorminta egészen pontosan, milyen terveik vannak a közeljövőre a bajnoki címen túl, hogyan állnak a jövő évi BL-szerepléshez, mikor költöznek be az új kézilabdacsarnokba, és mi lesz a sorsa azoknak a bajnoki pólóknak, amik egy olyan évben készülnek (mert készülnek), amikor végül mégsem nyerik meg a bajnokságot, az kiderül az adás második beszélgetéséből.

Szeged Podcast · Szeged Podcast 043 · 2021.05.28.

Az adás utolsó harmadában pedig a Stefániáról beszélgettünk, egész pontosan a Stefánián és a környékén található régi, és főleg az új vendéglátóhelyekről, amiktől mi azt reméljük, hogy a Tisza-part menti felújított park ismét a szegedi nyári hétvégék és a város éjszakai életének középpontjává, újra bulinegyeddé válik. Ezért aztán felhívtuk Bodó Attilát is, a szegedi Vár Söröző és a nemrég újonnan megnyílt Bárka tulajdonosát, hogy megtudjuk, miről is szól ez a Belvárosi híd alatti új szórakozóhely, majd a Móra Ferenc Múzeum mellől a Várkertbe költöző Lejtő üzletvezetőjével, Domonkos Martinnal is beszélgettünk, hogy mégis miben lesz más ez a hely a korábban megszokottnál, és mire számíthat az, aki idén nyáron lesétál a Várkertbe.

Mindezek után, az adás végén azt próbáltuk megfejteni, hogy harmincas-negyvenes férfiak (tehát mi) miért nem vágyunk már olyan intenzíven zenés-táncos szórakozóhelyekre, pláne a járvány után (meg közben, és két hullám között) mint régen. Sőt, az is kiderül, hogy melyikünk élte második tinédzserkorát az elmúlt években a szegedi éjszakában.

És naná, hogy ez még nem minden! A többi között a BL-döntő is szóba kerül, és azt is megmondjuk, hogy melyik csapatnak kell szurkolni szombat este a két döntős közül.

Hallgassa, aki úgy érzi!

kmn

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: applikáció bejelentés buli döntő férfi kézilabda Gedzo H. Nagy Máté hiba kézilabda kocsma Kovács M. Norbert közlekedés menetrend mobilalkalmazás MOL-Pick Szeged Nagy Sándor podcast SASMob Stefánia Szeged Podcast szórakozás szórakozóhely Telekom Veszprém vendéglátás Veszprém
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés