Hirdetés
Hirdetés
  • Kezdőlap
  • Hírek
  • Ziccer
  • Maty-éri kajak-kenu-válogató: Kozák Danuta és Csipes Tamara is ott lehet a tokiói olimpián
Ziccer 2021. május 28. 18:16 Forrás: MTI

Maty-éri kajak-kenu-válogató: Kozák Danuta és Csipes Tamara is ott lehet a tokiói olimpián

Az olimpiai címvédő Kozák Danuta nyerte a női kajak egyesek 500 méteres döntőjét Szegeden, a kajakosok és kenusok válogatóversenyén, amelyen az olimpiai, illetve az Európa-bajnoki csapatba kerülés a tét. A Ferencváros 34 éves versenyzője és a másodikként célba ért Csipes Tamara így már tokiói indulónak tekinthető.

Hirdetés

A hétvége egyik legjobban várt küzdelmét már a vasárnapig tartó viadal nyitónapján lebonyolították, a négy előfutamban összesen négy olimpiai és kilenc felnőtt világbajnok szállt vízre, de utánpótlás vb-győztesből is akadt jónéhány a rajtnál.

Az előcsatározások nem hoztak meglepetést, a hetes fináléba az ötszörös ötkarikás bajnok Kozák, a riói aranyérmes Csipes, továbbá a világbajnok Bodonyi Dóra, Medveczky Erika, a szegedi Kárász Anna és Gazsó Alida Dóra, valamint az Európa-bajnok Lucz Dóra került. A délutáni döntőben aztán – amelyben oldal-hátszél nehezítette a versenyzők dolgát – Kozák és Csipes vívott nagy harcot a győzelemért, de csak egy ideig, mert a hajrában előbbi ellépett, és végül körülbelül egyhajós előnnyel diadalmaskodott. Csipes magabiztosan szerezte meg a második helyet, harmadikként pedig Kozák párostársa, Bodonyi ért a célba. Kárász Anna negyedik lett ebben a számban.

Hüttner Csaba szövetségi kapitány azt mondta, hogy az első két helyezett tokiói utazónak tekinthető.

A pénteki nap másik versenyét, a férfi kenu kettesek 1000 méteres futamát a Hajdu Jonatán, Fekete Ádám duó nyerte. Ebben a számban már megvan az olimpiai induló Adolf Balázs és Fejes Dániel személyében, ők most nem is szálltak vízre. A szegedi Kocsis Ádám Zombori Dominkkal második helyen ért célba.

A hétvége nemcsak az olimpiára, hanem a jövő heti, poznańi Eb-re is válogat, a tokiói csapat a kontinensviadal után alakul majd ki véglegesen.

Férfi C-2 1000 méter
1.
Hajdu Jonatán, Fekete Ádám (Dunaferr, UTE) 3:38.788 perc
2. Zombori Dominik, Kocsis Ádám (MVM Szegedi VSE) 3:40.059 perc
3. Fodor Nicholas, Bakó Tamás (MTK, KSI SE) 3:43.964 perc

Női K-1 500 méter
1.
Kozák Danuta (Ferencváros) 1:49.713 perc
2. Csipes Tamara (Budapesti Honvéd) 1:50.970 perc
3. Bodonyi Dóra (Szolnoki Kajak-Kenu Klub) 1:51.332 perc

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Csipes Tamara kajak-kenu Kárász Anna Kozák Danuta Maty-ér olimpia Tokió válogató
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés