Hirdetés
Hirdetés
Túl a városon 2021. május 28. 11:38

Átadta Bendének a neki gyűjtött pénzt a Karitáció Alapítvány

A kis Bendének különleges kerekesszékre gyűjtöttek.

Hirdetés

Hat nap alatt több, mint 1 millió 300 ezer forintot gyűjtött a Karitáció Alapítvány Bendének, ma átadták az összeget a családnak.

Így már biztos, hogy valóra válik Bende és szülei nagy álma, és egy Panthera Bambino kerekesszék büszke tulajdonosai lehetnek napokon belül, ami kiváltja majd a babakocsit. 

A különleges kerekesszékkel Bende megízlelheti a szabadság élményét és érzését – írja közleményében a Karitáció Alapítvány.

Bende élete első 4 hónapját a kórházban töltötte, hiszen vér szerinti szülei – a betegsége miatt – lemondtak róla. Bende örökbefogadása után négy nagy- és két kisebb műtéten esett túl. Az anya elmondása szerint Bende rendkívül okos, vidám, érdeklődő kisgyermek: korát meghazudtolva énekel, versel és mondókázik 18 hónapos kora óta, ok-okozati összefüggéseket lát meg, s képes az összetett mondatok alkotására is.

Kognitív funkciókban a kortársai előtt jár. Imádja a fejlesztéseket, hatékonynak bizonyulnak a nála alkalmazott terápiák: a Dévény-torna, a TSMT, a konduktív fejlesztés, a gyógytorna, valamint az otthoni fejlesztés.

Ugyanakkor nem csak a terápiák, a Bende által használt segédeszközök is jelentős összeget emésztenek fel a családi kasszából.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: adomány Bende Karitáció Alapítvány kerekesszék
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés