Hirdetés
Hirdetés
Túl a városon 2021. május 28. 07:29

Orbán Viktor a Kossuthon: Én is bérből és fizetésből élek!

Klímabajnokok vagyunk a miniszterelnök szerint. Gondolta volna?

Hirdetés

Az átoltottságnak örültek először a stúdióban lévők, majd Nagy Katalin teljesen váratlanul Váci Mihályt idézett. Orbán erre csak úgy tudott reagálni, hogy azért van nagyon jó napunk, mert hosszú idő után ezer alatt van azoknak a kórházban lévőknek a száma, akiket nem kell lélegeztetni. Majd az oltási kedvről, mint furcsa szóról beszélt. Szerinte aki nem oltatja be magát, az se jókedvéből csinálja ezt. Orbán úgy látja, lehet itt egy tévhit, egy félreértés a nyájimmunitással kapcsolatosan. Ezt egyébként nem szereti Orbán, már ezt a kifejezést, mert „nem birkák vagyunk.” Majd hangsúlyozta, ez egy olyan vírus, „ami ittmarad”.

„Magyarok vagyunk, komoly felnőtt emberek lennénk, arra kérek mindenkit, vegyék föl az oltást. A számok jól néznek ki, de hát emberéletekről van szó.”

A miniszterelnök megkérdezte az egészségügyi tudorokat, hogy állunk az indiai mutáns elleni védekezéssel. Minden oltóanyag alkalmas ennek a mutánsnak a legyőzésére, nyugtatott meg mindenkit Orbán Viktor.

Nagy Katalin a kínai vakcina hatásosságára kérdezett rá. Orbán Viktor újra hangsúlyozta, ő is Sinopharmmal oltatott. „Nem vagyok bolond!” – mondta a miniszterelnök annak kapcsán, hogy nem hülyeségből oltatta be magát ezzel. Ez azért is érdekes, hiszen a rádióinterjú után Londonba utazik kínai oltással a testében. Ezután a vakcinaigazolásról beszélt, ebben is előrébb tartunk Európa jelentős részénél – igaz, túl sok mindenre nem megyünk egyelőre az igazolással.

A home office-nak lassan vége, állapítja mag Nagy Katalin, erre Orbán Viktor a gazdaság újraindításával válaszolt. – Meg kellett védeni a munkahelyeket, az emberek fizetését, munkaképességét – mondta a miniszterelnök, aki előbb legyőzte a harmadik hullámot, majd csak inkább a földre szorította, végül földharcról beszélt, amiben a vírus van alul. Ezután jött az év egyik legfontosabb coming outja:

Orbán Viktor is bérből és fizetésből él...

A 2022-es év teljes egészében a gazdaság és az élet újraindításáról szól: „Jó lesz ez...” – jegyezte meg.

– Miért kell hajnali kettőig beszélgetni az uniós csúcsokon? – kérdezte Nagy Katalin. Szerinte ugyanis nem tárgyalnak ott túl bonyolult dolgokról.
– Ezt még nem tudtam megfejteni... Sok ott az éjszakai bagoly... Van erre rosszindulatú értelmezés is, ez egy tárgyalási taktika, lehet ebben is igazság.

A klímavédelmi célokról beszéltek ezután, ami „rendkívül drága dolog. Előbb-utóbb meg kell fizetnünk az árát, a kérdés csak az, hogyan osztjuk el a terheket.” Az, hogy a klímavédelem árát az emberekkel fizettessük meg, az nyugaton természetes gondolat, majd Orbán bedobta hazánkkal kapcsolatosan a legborzasztóbb sportos „szakkifejezést”:

„ez egy másik kávéház.”

Ezután arról beszélt, szerinte a klímarombolók fizessenek, azok pedig a nagy cégek.

Ezek a jogszabályok a következő két-három évben fogadhatók el, de addig is Orbánék folytatják a rezsiharcot.

A spanyol találkozón elhangzott az is, klímabajnokok vagyunk. És a VOX párt elnöke ezt értettem, sőt a „spanyol ember” értette a bevándorlás kérdését is. Santiago Abascal mindent értett, ők is a gyerekeikre akarják hagyni az országot, nem a bevándorlókra. „Komoly párttal erősödött a bevánorlásellenes pártok csoportja Európában, amivel egy húron pendülünk.”

A londoni találkozó kapcsán arról beszélt Orbán, a britek csak az Unióból mentek ki, de Európából nem. Szerinte egyébként azóta nehezebb a dolga neki, mint akkor, amikor még benn voltak az Unióban a britek.

És akkor végre az őszödi beszéd is terítékre kerül. Szerinte ezt nem lehet elfeledni. Ez is egy vakuemlék, ahogy Egerszegi úszás Szöulban, 1988-ban az olimpián. „A serdülőkorban lévő fiamat rögtön bezártam egy biztonságos helyre.”

De ugyanígy vakuélmény Orbánnak Antall József halála, vagy Nagy Imre újratemetése. „Aki ezt elmondta, ugyanúgy itt van a magyar politikában, mintha mi se történt volna. Ez annyira mellbevágó élmény még most is. Nemcsak arról beszélt, hogy itt van, senki nem kért bocsánatot. Most ugyanezzel az emberrel harcolok, ő a főnök a másik oldalon. Ezek különleges dolgai a magyar politikának.”

Majd Orbán Viktor arról beszélt ennek kapcsán, nem kell félteni a fiatalokat, ami érdekli őket, annak utánamennek. „Mindenkinek van apja, anyja, majd ők elmondják nekik. 56-ról sem tanítottak semmit az iskolában nekünk, mégis tudtunk róla.”

Ezután még azt mondta a minszterelnök, bízik abban, szép gyereknap vár a gyerekeinkre, unokáinkra.

* * *

Követjük az igehirdetést, itt összefoglaljuk.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: koronavírus Kossuth Rádió miniszterelnök Nagy Katalin Orbán Viktor járvány pandémia világjárvány
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés