Hirdetés
Hirdetés
Művház 2021. május 27. 15:57

Tricikli Fesztivált rendeznek Szegeden

A kerékpáros irodalmi fesztivált június 19-én rendezik meg három különböző helyszínen, egy Baka István emléktúrával egybekötve.

Hirdetés

Három, irodalom iránt elkötelezett közösség, a MASZK Egyesület által működtetett Megálló Közösségi Ház, a Jazz Kocsma és a Grand Café csapata állt össze, és szervezett „háromkerekű” fesztivált.

A rendezvény nem csupán egynapos irodalmi és kulturális programot kínál, újra szeretnék gondolni Szeged „kulturális erővonalainak berögzött szabályrendszerét is”. Ezt pedig Szeged „legfüggetlenebb közösségi terei” bemutatásával kívánják elérni.

A három közösségi tér például kerékpárral remekül összekapcsolható lesz június 19-én. Az egynapos, mozgó rendezvény 10 órakor, a Megálló Közösségi Házban kezdődik, ahol a programok között olyan családok számára is látogatható gyerekirodalmi felolvasások szerepelnek, mint például egy Kollár Árpád által vezetett papírszínházas előadás, egy Szabó Imola Juliannával közös gyerekirodalmat és gyerekkönyv-illusztrációkat ismertető beszélgetés, vagy Darvasi László Pálcika, a detektív című regényének bemutatója.

Mindezeket a Soul Kitchen vegán közösségi konyhája révén biztosított piknikhangulatban hallgathatja meg a közönség.

A fesztivál programjai ingyenesek, de lehetőség van támogatói jegyet vásárolni.

A szervezők szerint érdemes a teljes programot végigtekerni. Ehhez elővételes támogatói jegy vásárlása szükséges, mivel a második helyszínen, a Jazz Kocsma kertjében tartandó, Cserna-Szabó Andrással és Bíró-Balogh Tamással 16 órától meghirdetett gasztroirodalmi eseményre, valamint az azzal járó bográcsos vacsorára korlátozott a férőhelyek száma.

A Falnivaló és Szomjas fantázianevekre keresztelt támogatói jegyekről a Tixa.hu oldalán lehet bővebben tájékozódni.

Szintén a két keréken közlekedőknek kedvez a 13 órakor, a Megálló Közösségi Házból induló Baka István kerékpáros emléktúra is, ami Balog József és Darvasi László vezetésével az 1995-ben Szegeden elhunyt költőhöz kötődő helyszínek és emlékek nyomába ered. Az eseményleírás alapján a következő állomásokon keresztül juthatnak majd a résztvevők a Jazz Kocsmáig: Molnár utca, Victor Hugo utca, Kass Galéria és SZTE BTK.

A fesztivál a Grand Caféban ér véget. 20 órától a korábbi helyszíneken már bemutatkozó szerzők, valamint Lengyel Zoltán és Orcsik Roland olvasnak fel élőzene kíséretében; 21 órától a Szeged Soul keretein belül DJ Kő válogat az ötvenes és hatvanas évek legizgalmasabb funk, soul, rock and roll, surf és R&B zenéiből, kizárólag vinylen.

A program:

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Grand Café irodalmi fesztivál Jazz Kocsma MASZK Egyesület Tricikli Fesztivál Megálló Közösségi Ház
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés