Hirdetés
Hirdetés
Túl a városon 2021. május 27. 10:42 Forrás: Szeged Televízió

Misetics Bálint: Csak a jómódúaknak kedvez a Fidesz lakáspolitikája

A kisebb lopás is lopás – így reagált Pikó András arra, hogy egy módosítás szerint nem az összes önkormányzati lakást adnák el áron alul, csak a világörökségi részeken lévőket. Misetics Bálint szociálpolitikussal beszélgetett Balogh Judit a lakhatási szegénységről és, hogy vajon miért dobta most be a kormány a „lakásprivatizációs tolvajtörvényt” – ahogy ezt nevezi az ellenzék.

Hirdetés

Misetics Bálint elmondta, hogy a Böröcz László által benyújtott lakásprivatizációs törvény módosításának szövege még nem ismert, csak a kormányoldalról érkező szóbeli közlésekre lehet hagyatkozni ebben a kérdésben. De ha valóban csak a világörökségi területekre vonatkozik majd az új rendelkezése, az mindenképpen előrelépést jelent:

Így az önkormányzati lakásvagyonnak csak egy kisebb szelete fog az egyébként is gazdag, kormányközeli szereplők kezére kerülni.

A szociálpolitikus elmondta, hogy a javaslat kifejezetten a várbeli műemlék lakások kiárusítását célozta az eredeti indoklás szerint is. Bár azt nehéz megmondani, végül miért úgy nyújtották be, hogy minden önkormányzati ingatlanra vonatkozott, de ez beleillett a kormányzat eddigi intézkedéseinek sorába.

A Fidesz lakáspolitikája ugyanis eddig is egyoldalú volt, a jómódú, magasabb jövedelmű rétegeknek kedvezett.

Még Matolcsy György jegybankelnök is azt nyilatkozta, hogy a magyar versenyképességnek árt az alulfejlett bérlakásállomány. A kormány eddig intézkedései, mint a CSOK és az áfakedvezmény nemcsak hogy nem segítették a nehezebb helyzetű családokat, de kifejezetten nehéz helyzetbe hozták őket. Ezek a támogatások ugyanis felhajtották az ingatlanárakat, így az alacsonyabb jövedelműeknek állami segítség nélkül kellene megvásárolniuk drágább lakásokat.

Misetics Bálinttal a Szeged Telvízió hírigazgatója, Balogh Judit beszélgetett.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Balogh Judit bérlakás Böröcz László lakás lakhatás önkormányzatiság Szeged Televízió szegénység szociális bérlakás Téma
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés