Hirdetés
Hirdetés
  • Kezdőlap
  • Hírek
  • Szegeden
  • Kiköltözünk az agglomerációba a koronavírus-járványban; játékosan készítik fel az oktatókat az iparkamaránál; ajándék vakvezető kutyáknak – Szegedi Híradó, 2021. május 26-án!
Szegeden 2021. május 26. 19:00 Forrás: Szeged Televízió

Kiköltözünk az agglomerációba a koronavírus-járványban; játékosan készítik fel az oktatókat az iparkamaránál; ajándék vakvezető kutyáknak – Szegedi Híradó, 2021. május 26-án!

Nézze online a Szeged Televízió Híradóját!

Hirdetés
  • Sokan költöztek ki a nagyobb városokból környékbeli kistelepülésre a járvány idején. Ezt állapította meg az egyik ingatlanportál elemzése. Miközben a megyeszékhelyeken élők létszáma csökkent, az agglomerációban nőtt a népesség. A változást az ingatlanárak emelkedésével magyarázzák a szakértők és azzal, hogy a korlátozások hatására egyre többen keresték a kerttel rendelkező lakóingatlanokat.
  • Játékos képzéssel segíti a leendő gyakorlati oktatókat a Csongrád-Csanád Megyei Iparkamara. Az ötvenórás képzés során olyan készségeket szerezhetnek a jelentkezők, amellyel hatékonyabb lehet a közös munka. Az iparkamara az elmúlt négy év alatt csaknem négyszáz ilyen szakoktatót képzett.
  • Speciális pórázt és tápot ajándékozott egy szegedi vállalkozás vakvezető kutyáknak. Jótékonysági akciójukhoz a Baráthegyi Vakvezető és Segítő Kutya Iskola Alapítvány segítségét kérték, ahol vakvezető kutyák kiképzésével és látássérült gazdákhoz történő eljuttatásával foglalkoznak.

És ez még csak három izgalmas téma a ma esti híradóról!

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: híradó Szeged Televízió Szegedi Híradó
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés