Hirdetés
Hirdetés
Túl a városon 2021. május 26. 14:28 Forrás: Szeged Televízió

Heiszler Ákos: Az alacsony színvonalú politikai vitakultúra az egész társadalmunkra nézve káros

Nem csitul a parlamenti haddelhadd, Jakab Pétertől kedden ismét megvonta a szót Kövér László. Közben pedig Karácsony Gergely azt állítja, a Fidesz legbelső köreiből környékezték meg, hogy mennyiért lépne vissza. Romlott-e vagy már szinte normális, hogy ilyen a politikai közélet Magyarországon? Balogh Judit vendége Heiszler Ákos kommunikációs szakértő volt a Témában.

Hirdetés

Kövér László a parlamentben arra figyelmeztette a képviselőket, hogy a Házszabály tiltja az ülésvezetés bírálatát. Jakab Péter rendreutasítása során az Országgyűlés elnöke azt mondta neki:

Ez nem a kocsma, ahová szeretettel jár.

A szakember ezzel kapcsolatban kiemelte, a Házelnök önmagát hitelteleníti azzal, hogy személyeskedésekkel támadja az ülésvezetést kritizáló képviselőket.Szerinte Kövér László személyisége és vérmérséklete alkalmatlanná teszi arra, hogy ilyen magas politikai pozíciót viseljen. 

Ennek a vitakultúrának a tolerálása az Országházban rettenetes hatással van a társadalom egészére és a hétköznapi életünkre is.

Heiszler Ákos arra is felhívta a figyelmet, hogy akár a parlamenti vita színvonaláról, akár a korrupcióról van szó, a politikusok addig mennek el, amíg a választóik engedik nekik. Ezért sokatmondó, hogy milyen nagyot csökkent az országgyűlésben a vita minősége az elmúlt évtizedben.

Nyitükép: hellobiznisz.hu

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Balogh Judit Heiszler Ákos Jakab Péter Karácsony Gergely kommunikáció Kövér László parlamenti vita Szeged Televízió Téma
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés