Hirdetés
Hirdetés
  • Kezdőlap
  • Hírek
  • Művház
  • Különleges helyszínen, izgalmas vendégelőadással készül a gyereknapra a bábszínház
Művház 2021. május 25. 17:35

Különleges helyszínen, izgalmas vendégelőadással készül a gyereknapra a bábszínház

Dobronka cirkusz, világszám! címmel hirdet gyereknapi előadást a Kövér Béla Bábszínház. A darabot a városháza udvarán mutatják be pénteken, oda várják a fiatal nézőiket és kísérőiket, akiknek védettségi igazolvánnyal kell rendelkezniük. A kétszáz vendég fogadására alkalmas nézőteret úgy alakítják ki, hogy az a legbiztonságosabb legyen.

Hirdetés

– Azért a városháza udvarára szervezzük a gyermeknapi programot, mert egyelőre csak védettségi igazolvánnyal lehet a bábszínházat látogatni, de a kis légtér miatt mi nem szívesen engednénk be maszk nélkül nézőket. Amellett, hogy ez egyelőre nekik sem túl biztonságos közeg, a színészeket is féltem, hiszen nálunk sem teljes még az átoltottság. Ezért láttuk szerencsésebbnek, ha a hosszú kényszerszünet után szabadtéren jelenünk meg először – mondta a Szeged Televíziónak Kiss Ágnes, a Kövér Béla Bábszínház igazgatója.

A Dobronka cirkusz, világszám! című előadás a Mesebolt Bábszínház és Magamura Alkotóműhely közös produkciója. A darabot Boráros Milada írta és rendezte, Lehőcz Zsuzsa és Takács Dániel játsszák majd a városháza patinás udvarán.

Az előadás története szerint a Dobronka nevű kisvárosba egy világhírű cirkusz érkezett. Az álmos utcák egyszer csak élettel és izgalommal teltek meg, a levegőben narancsvirág illata és trombita hangja szállt, a kisasszonyok szeme szikrázott, a férfinépnek szebben pöndörödött a bajsza, mint valaha, és az egész város – mint egy égi ringlispíl – az éjbe világító sátor körül forgott. Aztán a porondmester az egész cirkuszt visszavarázsolta a kalapjába és Dobronka ismét szürke hétköznapokra ébredt.

Két dobronkai fiatal a letaposott fűben, elveszett zebracsíkok, lócitromok és selyemszalagok között egy színes zsönglőrlabdát talált. Otthonuk melegében a zsonglőrlabdából egy csibe kelt ki. A csibéből tyúk lett, az emlékekből új játékok, a játékokból új cirkusz – egy igazi dobronkai cirkusz!

A hajdani vándormutatványosok által megalkotott és ápolt műfaj – a marionettcirkusz – bája és szépsége jelenik meg az előadásban: oroszlánordítással, légtornász bukfencekkel, szelídített hintalóval, élő muzsikával és a világ valamennyi csodájával.

A bábművészek gyermeknapi előadását május 28-án, pénteken délután fél 5-től tekinthetik meg az érdeklődők a városháza udvarán.

Eső esetén az előadást az IH Rendezvényközpontban tartják meg.

A jegyeket elővételben is meg lehet váltani 1200 forintos áron, de a helyszínen készpénzes jegyvásárlásra is lesz lehetőség.  Azok, akik segíteni szeretnék a bábszínház munkáját, 3 ezer forintért támogatói jegyet is válthatnak.

rag

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: előadás gyereknap Kövér Béla Bábszínház városháza
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés