Hirdetés
Hirdetés
Szegeden 2021. május 25. 08:05

Tudják, miből lett hirtelen sok a belvárosban?

Bizony!

Hirdetés

Parkolóhelyekből.

A mobiltelefonos kapáslövéseket 7 óra 35 perckor készítettem. A múlt héten ilyenkor már csak a mázlisták tudtak leparkolni a Széchenyi téren és környékén. Fél éven át tartott a reménytelen belvárosi keringés, az biztos, hogy mától újra könnyebb megállni ügyeket intézni. Az ingyenes parkolást a kormány vezette be a veszélyhelyzet miatt, mondván, ha autóval járunk, akkor amíg közlekedünk, addig nem kapjuk el egymástól a koronavírust.

Hogy ez a feltételezés mennyire és hogyan lassította a koronavírus-járvány terjedését, valószínűleg sosem fogjuk megtudni, ám két dolog viszonylag hamar kiderült:

  • tanulmányok bizonyították, a közösségi közlekedés egyáltalán nem veszélyes, veszélyesebb „terület” a vírus terjedése szempontjából, mint egy plaza, vagy egy bevásárlóközpont,
  • parkolási díj nélkül nemcsak Szeged, hanem minden magyar nagyváros belvárosa, a főváros is, elesik.

Majó-Petri Zoltán, az SZKT ügyvezető igazgatója jegyezte meg még januárban egy kerekasztal-beszélgetésen, hogy

„most (akkor, januárban – a szerk.) úgy van tele a belváros, de nemcsak Szeged belvárosa, Debrecené is, például, hogy nagyon sokan home office-ban dolgoznak, és a klinikák környékén sincs az a megszokott, nagy fogalom, ami a járványhelyzet előtt volt. Ha ez a forgalom is lenne, reggel kilenc körül egyáltalán nem tudnánk bejutni sem a belvárosba.”

Kíváncsian várjuk, hogyan alakul át a közlekedésünk. A következő hetek egyértelműen megmutatják. Az mindenesetre biztos, a tanulóvezetők egy kicsit könnyebben tudják ezután a Széchenyi téren gyakorolni a parkolást.

gszl

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Belváros ingyenes parkolás járvány koronavírus pandémia parkolás Szepark SZKT világjárvány
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés