Hirdetés
Hirdetés
Túl a városon 2021. május 24. 21:40

Ukrajnában egyre kevesebb az új beteg és a halálos áldozat

A hazánkkal szomszédos országban már nagyon közel vannak a járvány ötvenezredik áldozatához.

Hirdetés

Ukrajnában hétfőre tovább lassult a koronavírus-járvány terjedése, mintegy 1300, az előző napinál csaknem 1200-zal kevesebb új beteget jegyeztek fel, és a halálos áldozatok száma sem érte el a hetvenet, ami a héten az eddigi legkevesebb.

A hivatalosan közölt adatok szerint az elmúlt napban 1334 új esettel 2 millió 183 ezer 855-re nőtt az azonosított fertőzöttek száma. A növekedés üteme ezt megelőzően több napig stagnált, azaz a múlt héten nagyjából ötezer körüli új fertőzöttet regisztráltak, majd vasárnapra már mintegy kétezerrel kevesebbet. A mostani jelentős csökkenésnek ugyanakkor az is lehet az oka, hogy hétvégenként kevesebben fordulnak orvoshoz és kevesebb tesztet végeznek. Ugyanakkor tavaly augusztus közepe óta nem jegyeztek fel ilyen alacsony növekedést, mint most, azóta szinte folyamatosan egyre magasabb lett, míg április elején meghaladta a húszezret is – emlékeztetett az UNIAN ukrán hírügynökség.

A járványban elhunytak száma 68-cal 49 ezer 436-ra emelkedett. A halálos áldozatok napi száma is fokozatosan csökkent, az előző napon 89, azelőtt 178, a múlt hét elején viszont még 278 volt, ráadásul március 9. óta nem jegyeztek fel egy nap alatt nyolcvannál kevesebb elhunytat.

Eddig 1 millió 957 ezer 561-en gyógyultak meg, közülük az elmúlt napban csaknem hétezren, az aktív betegek száma így tovább csökkent több mint 5700-zal, 176 858-ra. Kórházba az előző napokhoz képest kevesebb, 1019 koronavírusos, illetve fertőzésgyanús beteg került, a megelőző napon számuk 1701 volt.

A legtöbb új beteget, 190-et az előző két naphoz hasonlóan megint az ország keleti részében lévő Dnyipropetrovszk megyében jegyezték fel.

Szerhij Skarlet oktatási miniszter hétfőn az RBK-Ukrajina hírportálnak adott interjújában elmondta: fontolgatják, hogy kötelezővé teszik a koronavírus elleni oltást a pedagógusoknak a gyerekek közötti munka jelentette fertőzésveszély miatt. Hozzátette ugyanakkor: míg a kezdetekben csupán 32 százalékuk állt készen arra, hogy beoltassa magát, most már az oktatási intézmények dolgozóinak átlagosan a 90 százaléka. Az UNIAN emlékeztetett arra, hogy május 18-án újabb szállítmány Pfizer-vakcina, 122 ezer 850 dózis érkezett Ukrajnába. Denisz Smihal kormányfő azt mondta, hogy ezzel az oltóanyaggal tanárokat készülnek beoltani.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: betegség covid-19 fertőzés járvány koronavírus oltás oltóanyag pandémia Ukrajna vakcina világjárvány vírus járványkezelés
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés