Hirdetés
Hirdetés
Túl a városon 2021. május 24. 19:33

Püspökké szentelték Balog Zoltánt, az Orbán-rendszer korábbi miniszterét

A Dunamelléki Református Egyházkerület tavaly novemberben megválasztott püspökét hétfőn, a Pest megyei Nagykőrösön szentelték fel.

Hirdetés

Balog Zoltán az istentiszteleten azt mondta: nem a püspöknek van egyházkerülete, hanem a Dunamelléki Református Egyházkerületnek van püspöke.

„Nem ti vagytok az enyémek, hanem én vagyok a tiétek”

– mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának korábbi vezetője.

Kövér László az állam nevében köszöntve az új püspököt arról beszélt,

Balog Zoltán egy borsodi bányászfalu református parókiájának világából indult, hogy aztán a felelősségvállalás egyre magasabb őrhelyeire álljon. A kis református közösségtől egészen az egyetemes magyarság sorsának alakításáig jutott, hogy most ismét visszatérjen egyházához

– mondta erősen pátoszosan az Országgyűlés elnöke.

Erdő Péter bíboros, esztergom-budapesti érsek köszöntőjében a többi között arról beszélt, hogy az új kihívások és lehetőségek között egyre nagyobb szükség van a keresztények összetartására, egységére.

Balog Zoltán több mint hat éven keresztül, 2012. május 14. és 2018. május 17. között volt Magyarország emberierőforrás-minisztere, a politikától 2018 őszén vonult vissza.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: avatás Balog Zoltán egyház Emberi Erőforrások Minisztériuma EMMI Erdő Péter Fidesz KDNP Kövér László lelkész Magyarországi Református Egyház miniszter Orbán Viktor Orbán-kormány püspök református lelkész
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés