Hirdetés
Hirdetés
Túl a városon 2021. május 24. 11:51

Orbán, a disznósajt, és az új magyar narancs: az új magyar vakcina – Bódi György olvasói levele


Hirdetés

Ezúton kérek elnézést az id. Lomnici Zoltán elnök által képviselt, politikától és államtól független Emberi Méltóság Tanácsától, hogy a Karikó Katalinnak adott elismerésük értékét kétségbe vontam.

Bódi György

 

Korábban írtuk:

Orbán Viktor (a NER szerint: Magyarország és minden magyar örökös miniszterelnöke, a jelen írás mondandója szerint az „alcsúti atyafi”) 2021 januárjában a Kossuth Rádióban „kisújszállási asszonyságnak” találta nevezni Karikó Katalin kutatóprofesszort, az mRNS alapú vakcinák felfedezőjét és szabadalmaztatóját, akire ma a világ az emberiség egyik megmentőjeként és a biológiai Nobel-díj idei várományosának tekint.

Orbán viszonylag hamar rájöhetett baklövésére, mert azóta minden létező díjjal elhalmozzák Karikó Katalint, és igyekszik ott sütkérezni a „kisújszállási asszonyság” dicsfényében:

  • március 15-én Széchenyi-díjjal tüntették ki;
  • május 7-én Lomnici Zoltán átadta Karikó Katalinnak az „Emberi Méltóság Tanácsa” díját és
  • május 18-án pedig a „Közmédia Év Embere Díját” vehette át.

Ha tudná Karikó Katalin, hogy ezt a két utóbbi elismerést honnan kapta, ezerszer meggondolta volna, hogy átvegye-e.

A „pávatáncos” Orbán magatartására nagyon jellemző, hogy 2021. május 13-án a disznósajtkészítés tudományos rejtelmeiről tanácskozik Karikó Katalinnal (aki egy kisújszállási hentes lánya), majd 2021. május 19-én bejelenti, hogy

„Magyarország nem kíván részt venni tovább az Európai Unió közös vakcina beszerzésben”,

amely természetesen a Karikó Katalin által szabadalmaztatott mRNS alapú vakcinákat jelenti. Majd közli, hogy 2022. végén jön a magyar gyártású magyar vakcina – hol másutt építenének hozzá laboratóriumokat és gyárat, mint a Fideszfőváros Debrecenben? – amely természetesen(?) nem a magyar tudást hordozó technológiára, hanem a kínai típusú „elölt víruson alapuló” technológiára épít. Kíváncsi lennék rá, hogy minderről folytatott-e hat nappal korábban eszmecserét Karikó Katalinnal, vagy megbeszélésük kizárólag a disznósajtkészítés tudományos rejtelmeire korlátozódott? Vagy Karikó Katalin tanácsolta ezt neki ezt a „modern” eljárást?

„Modern eljárás” fideszül azt jelenti, hogy építs gyárat (jó sok kő kell hozzá a gánti kőbányákból), és az építkezésre pedig ott van Mészáros Lőrinc egyik cége! Ez egy sokmilliárdos kiemelt állami beruházás, így jó sokat lehet belőle kilopni! Kell hozzá kutatási bázis (ott van a fideszhű debreceni egyetem), és máris kész lesz a magyar vakcina, az új magyar narancs! Mint Bacsó Péter: Tanú című filmjében. Pelikán elvtársat kinevezik a Narancskutató Intézet élére, majd amikor az első magyar narancsot felszolgálják – ami kényszerűségből valójában citrom volt – Bástya elvtársnak, látva Bástya elvtárs elsavanyodott ábrázatát, Pelikán elvtárs kifejti:

„Az új magyar narancs. Kicsit sárgább, kicsit savanyúbb, de a mienk!”

Megjósolható: ilyen lesz az új magyar vakcina is: kicsit sárgább – ez is kínai vonal! –, szart se ér, de a mienk! Mienk a fa, magunk alatt vágjuk! Csak tudnám, hogy kiken folytatják le a humánkísérleteket?

  • A Fidesz-szavazókon?
  • A magyar ujgurokon vagy a türkökön?

Vagy ennél sem lesz elérhető a humánkísérletek dokumentációja, mint a kínai vakcináké? És az Európai Gyógyszerügynökség ezt hogy jegyzi – nyeli – be? Melyik ország fogadja el beutazási feltételként? Kit érdekelnek ezek a kérdések! Majd Peti külügyminiszter jól berendeli a nagyköveteket, és egy gyorstalpaló workshop keretében elmagyarázza nekik, hogy hogy ityeg a fityeg?

Ez a pávatánc lényege: ma Karikó Katalin felé sasszézunk kettőt, holnap a kínaiak felé. Megy ez, ezt járja több mint tíz éve! Ez saját szíves közlése, nem az ellenzék rágalmazása.

Az, hogy, nem kell több Pfizer-vakcina azt is jelentette, hogy Orbán megadta a jelet Karikó Katalin kilövésére: a talpasai máris nyilvánosságra hozták, hogy az állambiztonsági szervek annak idején kísérletet tettek Karikó Katalin beszervezésére. Ennyi. Találtak egy ilyen aktát, amelyben semmi más nincs! De mocskoljuk be a „kisújszállási asszonyságot”! – nehogy már ő legyen az első számú magyar! Mert az Orbán Viktor, ki más lehetne? Igaz, hogy az egyetemi évek megkezdése előtti kötelező katonai szolgálat alatt az ő beszervezésére is történt kísérlet, amelynek ellenállt. Készült erről a beszervezési kísérletről akta? Ha igen, mikor kerül nyilvánosságra?

És közben az ország? Olyan önellátó lesz, mint amilyen Nicolae Ceaușescu Romániája volt, vagy olyan, mint most Kim Dzsongun Észak-Koreája? Kit érdekel? Csak hatalmon maradhasson, csak a haveri kör gazdagodjon!

Ahogyan Duda Ernő szegedi víruskutató a napokban kifejtette: a kormányzati felelőtlenség és az emberi hülyeség hozzájárulhat a negyedik hullám kialakulásához is.

Mi erre a válasz: Merkely Béla – amúgy kardiológus, de hirtelen mindenhez érteni kezdett – kerek-perec kimondta, hogy nem lesz negyedik hullám!

Magyarország önellátó, önámító, és bezárkózó Kína-gyarmat és orosz gyarmat lesz! Ezt akarjuk?

Bódi György

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: BioNTech Bódi György Debrecen Duda Ernő járvány Karikó Katalin koronavírus Merkely Béla olvasói levél Orbán Viktor pandémia Pfizer Szijjártó Péter vakcina védőoltás vélemény világjárvány
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés