Hirdetés
Hirdetés
Túl a városon 2021. május 23. 20:47

Pécsen apróért kiadták az önkormányzati konditermet, majd horroráron visszabérelték

Az RTL Klub híradója számolt be a „nagy üzletről”, aminek az önkormányzati választások vetettek véget.

Hirdetés

Folyamatosan világítja át a pécsi önkormányzat a város cégeit az előző, fideszes városvezetés idején történt ügyek miatt. Most épp az önkormányzat egykori sportcégénél, a Pécsi Sport Nonprofit Zrt.-nél találtak érdekes pénzmozgásokat.

Az RTL Klub Híradó arról számolt be, hogy a sportcég havi 30 ezer forintért kiadott egy konditermet, amit óránként 20 ezer forintért visszabéreltek TAO-forrásból.

Bodnár Imre, az ellenőrzést lefolytató ügyvéd azt nyilatkozta az RTL Klub Híradónak, hogy a havi 30 ezer forintos bérleti díjban benne volt a takarítás, a rezsi és a kondigépek biztosítása is. Sőt, a jegyszedés is. Az RTL szerint a Hullámfürdőben található konditerem ez idő alatt 23 millió forintot termelt ki 2017 és 2020 között a bérlőnek.

„Mikor egy hónapban befolyt 800 ezer vagy 1 millió forint jegybevétel, akkor abból levonták a 30 ezer forintos bérleti díjat, majd a különbözetet odaadták a bérlőnek” – magyarázta Bodnár Imre. Sőt, a Pécsi Sport Nonprofit Zrt. adott esetben óránként 20 ezer forintért vissza is bérelte a termet a bérlőtől.

2017 és 2020 között az önkormányzati cég 3 és fél millió forint bérleti díjat fizetett ki a saját terme használatáért, amit ez idő alatt 1 millió forintért adott ki.

A pécsi önkormányzat különösen nagy hátrányt okozó hűtlen kezelés gyanúja miatt tett feljelentést. Az RTL Klub Híradója kereste a fideszes támogatással 2019-ben a polgármesterségre is pályázó Vári Attilát, aki 2017 és 2020 között vezette a Pécsi Sport Nonprofit Zrt.-t, de az egykori fideszes jelölt nem kívánt nyilatkozni.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: feljelentés Fidesz hűtlen kezelés konditerem Pécs bérlés
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés