Hirdetés
Hirdetés
  • Kezdőlap
  • Hírek
  • Szegeden
  • Szeged az ország 10 legnépszerűbb úti célja között a pünkösdi hosszú hétvégén is
Szegeden 2021. május 23. 11:41

Szeged az ország 10 legnépszerűbb úti célja között a pünkösdi hosszú hétvégén is

A védettségi igazolvánnyal rendelkezők megkezdik az utazásokat: a Szallas.hu által közvetített bruttó foglalási érték 42 százalékkal nőtt pünkösdre az egy évvel korábbihoz képest. Szeged továbbra is népszerű.

Hirdetés

Eger, Gyula, Siófok, Pécs és Budapest vonzza a legtöbb vendéget a hosszú hétvégén a szállásfoglaló portál adatai szerint. A foglalások alapján a legnépszerűbb tíz belföldi úti cél listájára még Sárvár, Hévíz, Hajdúszoboszló, Szeged és Zalakaros fért fel. 

Szeged tehát a 9. legnépszerűbb turisztikai úti cél pünkösdkor, ez azt jelenti, hogy városunk semmit sem vesztett vonzalmából.

A régiós toplistán Észak-Magyarország és a Balaton végzett az élen. Nyugat-Dunántúl iránt nőtt a leginkább az érdeklődés, 42 százalékkal többen foglaltak ide, mint az előző évben.

A régiók között még a Dél-Alföldön és az Észak-Alföldön mértek kedvező változást, míg előbbinél 24,2 százalékkal, utóbbinál 6,5 százalékkal nőtt a foglalások száma.

A turizmus újraindulását követő áremelkedés is jól látható: az átlagos foglalási ár fejenként és éjszakánként 9217 forint, ez közel 20 százalékos emelkedés az előző évhez viszonyítva. Igaz, a szakértők szerint nem csupán az áremelés tükröződik az adatokban: többen is utaznak egy-egy szállásra, és sok az utolsó pillanatban lefoglalt szállás is.

Tavaly a pünkösdi hosszú hétvégén a foglalások 72 százaléka 50 ezer forint alatti, ötödük 50 ezer 1 és 100 ezer forint közötti kosárértéket képviselt. Idén a foglalások 60,4 százaléka 50 ezer forint alatti, 26,8 százalékuk 50 ezer 1 és 100 ezer forint közötti, 8,3 százalékuk 100 ezer 1 és 150 ezer forint közötti kosárértéket jelent.

A vendégek közel harmada hotelben, 26 százaléka apartmanban, 23 százaléka vendégházban, 15 százaléka panzióban és 5 százaléka egyéb szálláshelyen tölti pihenését. Az átlagos foglalási hossz 2,15 éjszaka. A legtelítettebb nap május 24-e, hétfő lesz. A vendégek háromnegyede nem wellness-szálláshelyre megy. Az oldalon foglalók 99,78 százaléka belföldi úti célt keres fel.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: szállás Szeged és Térsége Turisztikai Nonprofit Kft. Szeged és térsége turisztikai térség turizmus
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés