Hirdetés
Hirdetés
Ziccer 2021. május 23. 11:03

Fábián Bettina 11. lett a 400 méteres gyorsúszásban, Fábián Fanni 23.

A szegediek elmaradtak a legjobbjuktól, de nem úsztak rosszul a budapesti úszó Európa-bajnokságon. Nem sikerült a döntő a fiatal szegedieknek.

Hirdetés

400 méteres női gyorsúszás első, és egyben talán legerősebb előfutamában Fábián Fanni a 9-es, Fábián Bettina a 2-es pályán indult 10 óra 55 perckor. A Fábián lányok nem kezdtek rosszul, Bettina 6., Fanni a 7. helyen fordult az első 100 méter után.

Féltávnál a Fábián testvérek tartották a pozíciójukat, nem szakadtak le a mezőnytől, maradtak 6. és 7. helyen. Bettina úszott ekkor biztatóbban, 1 másodpercen belül volt az első helyhez képest, Fanni viszont már 2 másodperccel volt lemaradva. A harmadik 100 méteren Fábián Bettina feljött az 5. helyre, testvére 7. volt.

A negyedik 100 méteren Fábián Bettina tartotta az 5. helyet, és itt is ért célba 4:13:83-mal. Fábián Fanni 8. lett 4:15:94-gyel.

A második előfutamban Kapás Boglárka 4:09:02-t, Késely Ajna 4:09:14-et úszott. Az is kiderült, hogy a szegediek időeredménye ezúttal nem volt elég a döntőhöz, 

Fábián Bettina a remek 11. helyet érte el, Fábián Fanni 23. lett ebben a számban.

Kapás Boglárka a második, Késely Ajna a negyedik legjobb idővel került a döntőbe.

Fábián: Elégedtt vagyok!

A szegedi úszó a 11. helyezést értékelve azt mondta az M4-nek, hogy elégedett az úszásával, örül az időeredményének, mert nem úgy sikerült a felkészülés ezen a héten, mint ahogy várta. Nem tudott ritmust váltani, ezért úgy érzi, van még benne. „Nem is készültem annyira erre az Európa-bajnokságra, mert nekem az ifjúsági világversenyek lesznek a fontosabbak ebben az évben, úgyhogy én meg vagyok elégedve ezzel a négyszáz gyorssal” – tette hozzá. Fábián Bettina azt is elmondta, nagyon örül és hálás, hogy úszhatott az Európa-bajnokságon, és nem a tévében kellett néznie.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: budapesti úszó Európa-bajnokság 2021 Fábián Bettina Fábián Fanni Szegedi Úszó Egylet
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés