Hirdetés
Hirdetés
  • Kezdőlap
  • Hírek
  • Szegeden
  • Közel kétszázmillió kell még Nemesi Pál cégének ahhoz, hogy a jogi kar épületét átépítse a Lófaránál
Szegeden 2021. május 22. 19:13

Közel kétszázmillió kell még Nemesi Pál cégének ahhoz, hogy a jogi kar épületét átépítse a Lófaránál

Az eddig 1 milliárd 692 millió forintos beruházás 1 milliárd 885 millióra hízott – jelent meg a Magyar Közlönyben.

Hirdetés

„A Kormány a Szegedi Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Kar épületének fejlesztéséről szóló 1175/2019. (IV. 1.) Korm. határozat 1. pontjában foglaltak végrehajtása érdekében (...)

a Beruházási Ügynökség által vállalható kötelezettség összegét 1 885 390 307 forintban határozza meg.”

A Magyar Közlönyben most már arra sem veszik a fáradságot, hogy leírják, eredetileg 1 milliárd 692 forintba került volna ez a beruházás. A melót Nemesi Pál, a saját honlapja által nevetségesen maximalista régiónak hívott, hatalommal, jogkörrel és így felelősséggel sem rendelkező kormánybiztosnak hívott fideszes díszpinty cége, a Ferroép végzi el – most már ennyiért.

Eredetileg 2019 áprilisában jelent meg a Magyar Közlönyben, hogy kezdődhet az építkezés. A legfontosabbat megcsinálták: kirakták a tájékoztató táblát, ám azóta semmi az égvilágon nem történt. Oké, kitört a koronavírus-járvány, minden lelassult, megállt. De azóta többször is értesültünk már arról, hogy a fideszesek szerint milyen pompás állapotban van a gazdaságunk, mennyire duzzadunk ezen a téren az erőtől, így talán lehetne valamivel indokolni, mire kell pluszban ez a 200 millió. Persze, az építőanyagárak az egekben, örökké, de amíg ott tényleg nekilátnak bárminek, addig még legalább 200 milliót hozzá kell csapni. És majd jönnek az előre nem látható dolgok. Szóval megy még a pénz Nemesinek, efelől ne legyenek kétségeik.

(fotók: Szabó Luca)

Egyébként nem árt arra is emlékezni, hogy ez az a beruházás, amit úgy nyert el a Ferroép, hogy a Dél-alföldi Gazdaságfejlesztési Zóna komplex fejlesztéséért felelős kormánybiztos nettó 1 milliárd 345 millió forintos ajánlatánál kettő alacsonyabb is érkezett.

Csak aztán elkezdtek „pontozni”.

Garai Szakács László

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: építkezés felújítás Ferroép Lófara Magyar Közlöny Nemesi Pál SZTE ÁJTK
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés