Hirdetés
Hirdetés
  • Kezdőlap
  • Hírek
  • Szegeden
  • Kis esti borozgatásra is várják a szegedieket az Öreg hölgy tövében: borpavilonokkal bővült a pünkösdi kézművespiac
Szegeden 2021. május 22. 14:07

Kis esti borozgatásra is várják a szegedieket az Öreg hölgy tövében: borpavilonokkal bővült a pünkösdi kézművespiac

Képriport
Huszonhárom pincészet borait kínáló kilenc pavilonnal is kiegészült a hosszú hétvégén már negyedik alkalommal megnyílt Szent István téri kézművespiac. A pünkösdi program újdonsága, hogy mindhárom napon este 11 óráig várják a nézelődni, beszélgetni és borozgatni vágyókat a téren.

Hirdetés

Nem igazán fogadta kegyeibe az időjárás a délelőtt még csak ébredező, háromnaposra bővült kézműves- és borpiacot.

A Szent István téren az ebéd előtti szemerkélő esőben a szokottnál valamivel kevesebben nézelődtek a sátrak között.

Kattintson fönti képünkre, nézze meg Szabó Luca galériáját!

Látnivaló pedig akad bőven. Most is megtalálhatók a kézzel készített ékszerek, ásványékszerek, biokozmetikai termékek, egyedi kerámiák, bőrdíszművesáruk és szűcstermékek, éppen úgy, mint kézzel készített fajátékok.

Újdonság az Agyagászok nevű iparművészek kitelepülése, vagy az immunrendszert erősítő feketefokhagyma-koncentrátumot kínáló egészségügyi vállalkozás bemutatkozása is.

Természetesen most is van lángos, lepény és kürtőskalács, de a piac történetében először a gyümölcsborok mellett hazai termelők minőségi borait is megkóstolhatják a térre kilátogatók.

A borkereskedések által belakott kilenc faházban összesen huszonhárom hazai borászat kapott lehetőséget, hogy hosszú kényszerszünet után ismét elhozza Szegedre legfinomabb borait.

A pavilonok mellett könyöklőpultok várják a borbarátokat, akik így kényelmesen tudnak kóstolgatni, ráadásul bőven lesz is idejük erre, hiszen a piac most először mindhárom nap este 11 óráig tart nyitva.

Az időjósok szerint ebéd után az eső is eláll, felszakadozik egy kicsit felhőzet, úgy tűnik, ideális idő jön egy kis esti borozgatáshoz.

rag

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: piac program Szent István tér Szent István téri kézműves és borpiac programajánló Szegedi Városkép és Piac Kft. bor borász borászat
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés