Hirdetés
Hirdetés
Szegeden 2021. május 22. 12:33 Forrás: Szegedi Tükör

Knezevics Viktor: Beleszerettünk Szegedbe

Knezevics Viktor 1972-ben született Pécsen, ott szerzett közgazdász mesterdiplomát, majd számos nagy, nemzetközi vállalatnál dolgozott vezetőként. 2010-ben csatlakozott a BP-hez, ahol öt éve felkérték a szegedi központ felépítésére. Ötszáz új munkahelyet teremtett a városban. Ma ő a szegedi szolgáltatóközpont vezetője és a cég országigazgatója.

Hirdetés

– Meglepte, hogy Pro Urbe díjjal tünteti ki a város?

– Meglepett a döntés, de nagyon jólesett. Nem értettem, miért én, hiszen nem tettem semmi különlegeset vagy többet, mint bárki más, aki egy közösségért dolgozik. Nem tartom kiemelkedőnek a teljesítményemet.

– Ötszáz új munkahely született Szegeden a közreműködésével. Azért ez nem kis teljesítmény...

– De ez nem csak az én érdemem. Sikerült egy jól működő munkahelyet létrehozni és ötszáz családnak megélhetést biztosítani, ez valóban nagy lépés, de nem egyéni teljesítmény. Ez sok ember közös sikere.

– Miért éppen Szegedre esett a BP választása?

– Fontos volt a minőségi munkaerő, és az, hogy folyamatosan legyen szakember-utánpótlás. Olyan élhető várost kerestünk, ahol megfelelő az infrastruktúra. Mára bebizonyosodott, helyesen döntöttünk. Szeged befogadó és együttműködő város.

– Hogyan került Szegedre?

– Mindig büszke voltam arra, hogy vidéken születtem, így amikor lehetőséget kaptam a szegedi központ felépítésére, úgy döntöttünk a családdal, kipróbáljuk, milyen itt élni. A legjobb döntést hoztuk! Beleszerettünk Szegedbe, nagyon jó itt élni. A siker egyik titka éppen az lehet, hogy nem Pestről járok Szegedre, hanem fordítva.

– Család? Hobbi? Hitvallása?

– Nős vagyok, és egy 11 éves kislány boldog édesapja. A sportos életmódra esküszöm, ezért sokat mozgok és nagyon szeretek lovagolni. A legfontosabb célom az emberek élet- és munkakörülményeinek javítása. Ezt képviselem a szakmámban is, amikor az együttműködést szorgalmazom a kis- és nagyvállalatok, a helyi közösségek között.

– Tervei?

– Szegeden képzelem el a jövőt a családommal. Nagyon megszerettük a várost, az itt élő embereket. Ma már olyan rugalmas az üzleti világ, hogy innen is el lehet látni globális feladatokat.

R. G.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: BP Knezevics Viktor Pro Urbe-díj Szeged Napja Szegedi Tükör
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés