Hirdetés
Hirdetés
Túl a városon 2021. május 21. 18:03 Forrás: atv.hu

Rusvai Miklós virológus szerint nem szabad lemondani a Pfizer-vakcináról

A kormány csütörtöki bejelentése, amely szerint Magyarország az unión keresztül nem rendel több Pfizer oltóanyagot, meglepte Rusvai Miklós virológust, aki szerint nem szabadna lemondani erről a vakcináról.

Hirdetés

A szakember szerint ez iránt a vakcina iránt legnagyobb a bizalom a magyarok körében és ráadásul igazán hatékony oltóanyag. Ezzel jelentősen növelhető lenne az átoltottság és hiánya problémát jelenthet, amennyiben lesz negyedik hullám.

Rusvai Miklós szerint a jövőben teljesen, vagy legalább részben önköltséges alapon meg kellene tartani ezt a vakcinát ahhoz, hogy az emberek oltási hajlandósága fennmaradjon. A kormány által hangoztatott hatmilliós cél ugyan szerinte elérhető, ugyanakkor ez kevés lesz ahhoz, hogy ősszel elkerüljünk egy negyedik hullámot – tette hozzá.

A virológus figyelmeztetett: ősszel, amikor támadnak a légzőszervi megbetegedések, könnyen elkaphatja a vírus valamelyik aktuális mutációját az, aki nem lesz addig beoltva. „A nyájimmunitás eléréséhez szükséges, hogy további kétmillió ember védettséget szerezzen. Úgy tűnik, ők a betegségen való átesést választják a védőoltás helyett a védettség megszerzéséhez” – tette hozzá Rusvai Miklós.

A virológus azt reméli, még a nyáron megtörténhet a 12-16 évesek beoltása is, hogy az őszi iskolakezdésre ők is védettséget szerezzenek a vakcinával.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Pfizer Rusvai Miklós vakcina
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés