Hirdetés
Hirdetés
Szegeden 2021. május 21. 09:56

Bekötnek egy aknát a Fő fasoron a Radnóti utcánál, változott a forgalmi rend


Hirdetés

Zárt csapadékvíz-elvezető csövet köt rá a kivitelező az aknára a Radnóti utca és a Fő fasor torkolatánál. Emiatt tervezetten május 21. péntektől május 25. kedd reggel 8 óráig forgalomkorlátozásra kell számítaniuk az arra közlekedőknek. A Fő fasor, a Marostői városrész irányába egyirányú lesz ezen a szakaszon, félpályán lehet majd csak haladni.

A másik irányból érkező, a Belváros felé tartó forgalmat a Fő fasorról a Wallisch Kálmán utcára terelik. Kivételt jelent a közösségi közlekedés: a buszok mindkét irányban továbbra is a Fő fasoron járnak. A kereszteződésben a gyalogosok és kerékpárosok is átmehetnek. A forgalomkorlátozás a mellékutcákat is érinti: a Wallisch Kálmán utcából csak balra lehet kikanyarodni a Fő fasorra, a Radnóti utca érintett szakasza zsákutca lesz. A forgalmi rend ideiglenes megváltozásáról jelzőtáblák tájékoztatják a közlekedőket, és a munkálatok ideje alatt 30 kilométer/órás sebességkorlátozás lesz érvényben az érintett területen.

Térképünk nagyítható, kattintson a nagyobb méretért!

A Fő fasoron zajló munka a Szeged, belterületi csapadékvíz-elvezetés III. és IV. ütem című (TOP-6.3.3-16-SG1-2018-00001) projekt része. A tavaly novemberben elkezdődött fejlesztés Újszegedet, Kiskundorozsmát és Marostő városrészt érinti. A korszerű esővíz-elvezető csatornák építésére és a kiskundorozsmai Bánomkerti csapadékvíz-főgyűjtő csatorna felújítására, kapacitásának bővítésére nettó 1 milliárd 334 millió forintot fordít a szegedi önkormányzat. Ebből 1 milliárd 50 millió forintot tesz ki az európai uniós támogatás, 190 millió forint az önkormányzat saját forrása, és a Szegedi Csatornamű Társulat is hozzájárul a fejlesztéshez 94 millió forinttal.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: bánomkerti esővízgyűjtő csatorna csatorna Fő fasor forgalomkorlátozás terelés útépítés Wallisch Kálmán utca Radnóti utca
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés