Hirdetés
Hirdetés
Szegeden 2021. május 20. 15:02

Szegeden indítja próbaidőszakát a Lime, bérelhető elektromos rollerekkel

A főváros után a megyei jogú városok között Szegeden kezdi meg négyhónapos tesztüzemét a világ egyik legnagyobb közösségi roller kölcsönzője.

Hirdetés

Az e-rollerek új lehetőséget kínálnak a felhasználóknak a hagyományos közlekedési eszközök használata előtti és utáni első és utolsó kilométerek gyors, környezetbarát megtételére. A szolgáltatás a világ nagyvárosaiban a meglévő közlekedési szolgáltatásokat kiegészítve, kényelmes és gyors mobilitási lehetőséget kínál akár a munkába járás, akár a szabadidős programokhoz kapcsolódó utazáshoz.

A Lime használatához egy mobil applikációt kell telepíteni, amelyen keresztül egyszerűen megtalálható a hozzánk legközelebbi roller. A rajta található QR-kód beolvasásával pedig feloldhatjuk, és már lehet is gurulni vele célunkhoz, ahol az alkalmazáson keresztül biztonságosan le is zárhatjuk. Minden felnőtt saját felelősségére használhatja az eszközöket, ami a biciklizéshez hasonlítható és természetesen a rollereseknek is be kell tartania a KRESZ előírásait.

A Lime csapata a budapesti tapasztalatokat figyelembe véve alakította ki az úgynevezett „piros” és „zöld” zónákat Szegeden, azaz, hogy hol szabad és hol tilos parkolni a rollerekkel. Így például a Dugonics téren, a Kárász utcán vagy a Széchenyi téren nem lehet ott hagyni használat után a rollereket, de akár a Vadasparkhoz, a Mátyás térre vagy a Fűvészkertig is elgurulhatunk. Ahol a kerékpáros közlekedés nincs megengedve, ott a rollerek sebességét automatikusan lassítja a rendszer.

Kattintson nagyítható térképünkre! Minden fontos információ rajta van az Lime-ról!

A próbaidőszak Szeged napján, május 21-én kezdődik, amikor elsőre kétszáz rollert helyeznek ki a belvárosba. Minden kezdő felhasználó tizenöt perc ajándék utazást kap, emellett a Lime a nyári hónapokban megszervez három közösségi programot, ahol az e-rollerek kipróbálása mellett visszajelzéseket is várnak. A felhasználási adatok és a visszajelzések alapján akár a zónák határat, akár a felvevő pontok, azaz hotspot-ok helyét és számát is változtatni lehet.

A négy hónapos próbaidőszak után a város vezetése a lakossági észrevételek figyelembevétele mellett dönt arról, hogy maradjon-e ez a szolgáltatás a városban. A tesztüzem ideje alatt a Lime szegedi logisztikai partnere a Szegedi Közlekedési Társaság.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Szegedi Közlekedési Kft. SZKT elektromos roller Lime
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés