Hirdetés
Hirdetés
  • Kezdőlap
  • Hírek
  • Művház
  • Balog József: Az állami támogatás megvonása ellenére is készülünk a 31. Thealterre
Művház 2021. május 20. 15:15

Balog József: Az állami támogatás megvonása ellenére is készülünk a 31. Thealterre

Ellehetetleníti a kormány a MASZK Egyesület működését: egyetlen forint támogatás sem nyertek az Emberi Erőforrások Minisztériumának idei pályázatán. Ilyen 30 éve nem fordult elő. Az egyesület elnökével, Balog Józseffel beszélgetett Balogh Judit a Témában.

Hirdetés

Balog József szerint az, hogy egyetlen forintot sem kapott a MASZK egyesület a minisztériumi pályázaton, valószínűleg a vidéki színházak támogatásának átalakítása miatt történt. Olyan bizottság végezte el a pályázatok értékelését, amelyik láthatóan nem ismeri ki magát azon a színházi terepen, ahol a MASZK Egyesület működik. A kategóriák átszabásával pedig befogadószínházként egy olyan, úgynevezett „forgalmazói” csoportba szorultak be, ahol művelődési házakkal és rendezvényközpontokkal kellett versenyezniük.

Az egyesület elnöke szerint a támogatás elmaradásának nem lehetnek ideológiai okai, hiszen a MASZK számos különböző, sokszínű darabnak ad megjelenési lehetőséget – nem válogatnak közöttük politikai alapon.

Az állami források elapadásával azonban nagyon nehéz helyzetbe kerültek. Működésüket most más, célzott pályázatokkal próbálják biztosítani, illetve nagy segítséget jelent a szegedi önkormányzat által  nyújtott támogatás is. Ennek is köszönhető, hogy egyelőre az öt állandó munkatársukból még egyet sem kellett elbocsátaniuk.

A MASZK Egyesület arra készül, hogy a minisztériumi támogatás elmaradása ellenére idén is megszervezik a Thealter fesztivált, ami a térség legnagyobb alternatív színházi rendezvénye.

A teljes beszélgetést itt lehet megnézni:

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Balog József Balogh Judit független színházak kultúra MASZK MASZK Egyesület Szeged Televízió színház Téma Thealter
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés