Hirdetés
Hirdetés
  • Kezdőlap
  • Hírek
  • Szegeden
  • Majó-Petri Zoltán: Egymilliárd forint veszteséget és reggeli bolondokházát okozott Szegeden az ingyenes parkolás
Szegeden 2021. május 20. 14:05

Majó-Petri Zoltán: Egymilliárd forint veszteséget és reggeli bolondokházát okozott Szegeden az ingyenes parkolás

Hamarosan fellélegezhetnek az önkormányzatok: eltörli a kormány az országszerte káoszt és fennakadásokat okozó ingyenes parkolást, ami óriási bevételkiesést okozott Szegednek is. Majó-Petri Zoltánnal beszélgetett Balogh Judit a szerdai Témában. (Az adás rögzítése idején még nem lehetett tudni, hogy csütörtökön bejelenti a kormány, hogy a jövő héttől újra fizetős lesz a parkolás az országban.)

Hirdetés

A Szegedi Közlekedési Kft. ügyvezető igazgatója elmondta, hogy az ingyenes parkolás, mint minden településen, Szegeden is komoly problémákat okozott. Rendszeresen érkeznek a céghez bejelentések azzal kapcsolatban, hogy a lakók nem tudnak kiállni az autójukkal a kaotikus parkolási helyzet miatt, szabad helyet találni pedig már korán reggel is szinte lehetetlen. Az ingyenes parkolás megszüntetésének időpontját a Téma adásakor még csak találgatni lehetett, azóta kiderült, hogy a pünkösdhétfőt követő kedden szünteti meg a kormány.

Majó-Petri Zoltán ezzel kapcsolatban elmondta, a parkolórendszer újraindítása és a bérletárusítás megkezdése komoly logisztikai, mérnöki és ügyfélszolgálati feladat, nehéz lenne egyik napról a másikra elvégezni.

A cégvezető megerősítette, hogy nem csak közlekedési káoszt, de havi 90 millió forint veszteséget is okoz Szegeden az ingyenes parkolás – mostanra már legalább 1 milliárd forintba került ez a városnak.

A Szegedi Közlekedés Kft. mérései alapján a járvány előtti időszakban egy szegedi parkolóhely átlagos forgási sebessége 40 perc volt – ennyi ideig foglalta el egy-egy autó, mielőtt újra felszabadult volna. Ez az időtartam az ingyenes parkolással 8 órára növekedett.

Nem lett több autó Szegeden az utóbbi időben, de a járművek egész napra lefoglalják a helyeket, ezért gyakran akár 30 percet is kell körözni a belvárosban, mielőtt szabad parkolót találnánk.

A teljes beszélgetés itt nézhető meg:

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Balogh Judit ingyenes parkolás költségvetés Majó-Petri Zoltán önkormányzatiság parkolás Téma járványkezelés közlekedés parkolóautomata parkolóbérlet
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés