Hirdetés
Hirdetés
Túl a városon 2021. május 20. 12:40

Szijjártó Péter: Mongóliába és Georgiába is szabadon utazhatnak a beoltott magyarok

Meg van mentve az idei nyár!

Hirdetés

Mongóliával és Georgiával is létrejött a megállapodás, így a hét végétől karantén- vagy tesztelési kötelezettség nélkül utazhatnak a magyarok ezekbe az országokba – jelentette be a külgazdasági és külügyminiszter a Facebookon csütörtökön délelőtt.

Az éppen Brüsszelben tartózkodó Szijjártó Péter elmondta, az Európai Unió külgazdasági, külkereskedelmi minisztereinek ülésére érkezett, de közben zajlanak a kétoldalú tárgyalások arról, hogy „elismerjük egymás igazolványait más országokkal és ez alapján lehetővé tegyük a szabad utazást”. 

A miniszter bejelentette, lezárták a tárgyalást Mongóliával és Georgiával.

„Ennek értelmében mindkét országgal kölcsönösen elismerjük egymás oltási igazolványait, a hétvégétől életbe léptetjük a szabad utazási rendszert, ami azt jelenti, a magyar és mongol, valamint a magyar és georgiai állampolgárok egymás országai között karantén- és tesztkötelezettség nélkül, szabadon utazhatnak.”

Szijjártó arról is beszélt, hogy folynak az egyeztetések a többi európai országgal is. Azt is mondta, hogy Európában Magyarország áll a legjobban az átoltottsággal, „mi vagyunk a leginkább biztonságban, ezért mi tudunk a legjobban mozdulni, a többiek kevésbé”.

A miniszter szerint, amint az európai országokkal zajló tárgyalások lezárulnak, bejelentik a megállapodásokat.

Szijjártó Péter videós bejelentése itt nézhető meg:

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Brüsszel covid-19 Grúzia járvány koronavírus külgazdasági és külügyminisztérium külügyminiszter miniszter nyár oltás oltóanyag Orbán-kormány pandémia Szijjártó Péter utazás utazási korlátozás vakcina vakcinaigazolás védettségi igazolvány világjárvány
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés