Hirdetés
Hirdetés
  • Kezdőlap
  • Hírek
  • Szegeden
  • Szabó Sándor: Világosan és egyértelműen látszik az a tendencia, hogy a kormány az önkormányzatokat akarja leépíteni
Szegeden 2021. május 20. 10:41

Szabó Sándor: Világosan és egyértelműen látszik az a tendencia, hogy a kormány az önkormányzatokat akarja leépíteni

Hivatalosan is bejelentette indulását az előválasztáson a Csongrád-Csanád megyei 1-es körzetben Szabó Sándor szocialista képviselő. Kihívója egyelőre nincs, Balogh Judit a Szeged TV-ben megkérdezte tőle számít-e más indulóra is.

Hirdetés

Egyelőre nem jelentkezett be másik jelölt a megye 1-es számú választókerületében. Szabó Sándor a Témában elmondta, egyelőre nem is igazán számít újabb indulóra, de ez nem jelenti azt, hogy elmaradna az előválasztási kampány.

A miniszterelnök-jelölti előválasztás ugyanúgy meg lesz tartva az egész városban, így akkor is lesz kampány és szavazás, ha szeged jelenlegi országgyűlési képviselője ellenzéki kihívó nélkül indul el.

Szabó Sándor hozzátette, ő úgy tekint az előválasztásra, mint egy újabb lehetőségre, hogy találkozzon a választókkal, meghallgassa a problémáikat és mindenképpen kampányolni fog Karácsony Gergely, az MSZP és a Párbeszéd közös miniszterelnök-jelöltje mellett.

A Fidesz válságkezelésével kapcsolatban elmondta, évek óta csökkenő tendenciát mutatnak a GDP arányos jóléti kiadások, az önkormányzatok bevételeit pedig még nagyobb ütemben kezdte el csökkenteni most a kormány. A járványvédelmi alapba pedig eközben olyan tételek kerülnek, mint például a Groupama Aréna felújítására szánt 3 milliárd forint. 

Világosan és egyértelműen látszik az a tendencia, hogy a kormány az önkormányzatokat akarja leépíteni. A vidéki közösségi közlekedésre szánt 2 milliárd forintot például nem adják oda, pedig ez az összeg jóval kisebb, mint amit stadionfelújításra különítettek el.

Szabó Sándor ezért költségvetési módosító javaslatot fog benyújtani a parlamentben. Azt fogja kérni, hogy a települések kapják vissza a gépjárműadóból származó bevételeket, a közösségi közlekedési normatívát, és Szegeden a híd és útfelújítási kereteket növeljék meg.

Ha pedig a Fidesz nem fogadja el az indítványt, akkor azt reméli, hogy jövőre, a kormányváltás után ezek a tételek bekerülnek a költségvetésbe.

A teljes beszélgetés itt nézhető meg:

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Balogh Judit ellenzéki összefogás előválasztás önkormányzatiság Szabó Sándor Szeged Televízió Téma Fidesz Orbán-kormány stadion
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés