Hirdetés
Hirdetés
Szegeden 2021. május 20. 06:39

Esős, szeles csütörtök

Kibírjuk ma így ezt a napot.

Hirdetés

Abban, úgy gondolom, minden szegedi egyetért, hogy zokogják ki magukat a felhők, hogy holnap, Szeged napján, pláne délután a díszünnepségen, amikor Karikó Katalin átveszi a díszpolgári címet, még véletlenül se essen az eső. Most nagyon úgy néz ki, nem fog esni, de láttunk mi már időjárást, kettőnél többször fordult már elő, hogy reggel megírtam ezt a néhány sornyi meteort, és még véletlenül sem úgy alakult az idő, pedig ezek a mondatok rendre a hozzáértők előzetes számításai, modelljei alapján készülnek, nem én tippelgetek valahogyan.

Ma elvileg délután négyig esik az eső. Nem folyamatosan, időről időre eláll, majd újra nekikezd. Ez még hagyján, az igazán zavaró a szél lesz. Északról kezdi a száguldást, estére északnyugaton fejezi be, délelőtt kifejezetten hevesen fúj, és délután ugyan egy kicsit visszábbvesz, ám még akkor is elég erősen fúj. A levegő tizenegy fokról tizennégy fokig melegszik fel.

A levegőminőség továbbra is jó, az első elveri, a szél kifújja a városból a szálló port. Ezek miatt a körülmények miatt pollenekből sincs annyi a levegőben, kicsit fellélegezhetnek az allergiások.

gszl

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: eső felhő időjárás meteorológia Országos Meteorológiai Szolgálat szél tavasz zápor
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés