Hirdetés
Hirdetés
  • Kezdőlap
  • Hírek
  • Ziccer
  • A tartalékos Tatabánya nem volt nehéz ellenfél: MOL-Pick Szeged–Grundfos Tatabánya KC 37–19 (17–7)
Ziccer 2021. május 19. 21:36

A tartalékos Tatabánya nem volt nehéz ellenfél: MOL-Pick Szeged–Grundfos Tatabánya KC 37–19 (17–7)

Képriport
Igencsak tartalékos csapattal érkezett Szegedre a Tatabánya, így nem jelentett nagy akadályt a Szeged számára, könnyedén nyertek a mieink. Ezzel a győzelemmel már biztos, hogy a MOL-Pick Szeged ott van a bajnoki döntőben.

Hirdetés

MOL-PICK Szeged–Grundfos Tatabánya 37–19 (17–7)
K&H férfi kézilabda liga, 7. forduló, újszegedi sportcsarnok, 1000 néző. Vezette: Altmár, Horváth.
MOL-PICK Szeged: Mikler – Radivojevics 6/1, Henigman 1, Kälman 3, Gaber 1, Bodó 3, Bombac 2. Csere: Alilovic, Nagy T.  (kapusok), Zsitnyikov 4, Rosta 4, Kaspárek 5, Sostaric 3/1, Canellas 1/1, M. Stranovksy 2, Tóth J. Vezetőedző: Juan Carlos Pastor.
Tatabánya: Konecky – Hornyák B. 2/1, Paizs, Nemes 1, Bodnár 5, Zdolik 6, Molnár 2/2. Csere: Mucsi (kapus),  Krancz, Balla 1, Kis Molnár, Tóth, Matuszka. Vezetődző: Vladan Matics.
Kiállítás: 4, ill. 4 perc
Hétméteres: 5/3, ill. 3/3.

A mérkőzést a szerdán 21:30-tól a Szeged Televízió felvételről közvetíti.

Közel ezer szurkoló látogatott ki az újszegedi sportcsarnokban szerda este, igazi meccshangulatot teremtve. Látszott a szegedieken, feltüzelte őket, hogy újra nézők előtt játszhatnak.

A MOL-Pick Szeged jól kezdte a mérkőzést, gyorsan elhúzott 4–1-re. Utána azonban sorra kimaradtak a helyzetek, még az üres kapuba sem sikerült betalálni. A hazai gólcsendet Källman törte meg, kedvet is kapott a góllövéshez, betermelt hármat egymás után. A vendégek edzője Vladan Matics időt is kért, hogy rendet tegyen játékosai fejében.

A Szeged keményen és jól védekezett, Mikler is jól állta a sarat a kapuban. Ebben az időszakban a mieink inkább a védekezésben jeleskedtek, a támadások nem sikerültek annyira.

A 17. percben kettős emberelőnyhöz jutott a Tatabánya, ezt végül is ki tudták használni. Azonban amikor egy emberes előnyben voltak, már nem sikerült gólt lőniük, vagyis inkább a Szeged védekezett jól.

A 22. percben már 11–6 volt a mieinknek, azonban ezt követően néhány egyéni hiba és elszórt labda miatt Juan Carlos Pastor időt kért. Érdekes volt figyelni, hogy a vezetőedző 14–7-es vezetésnél is hangosan pörölt a játékosaival egy-egy hiba után, mintha a Tatabánya vezetne.

A félidő végére összeállt a támadás is, Kaspárek az utolsó másodpercben talált a hálóba, így tíz gólos szegedi előnnyel mehettek a félidei szünetre a csapatok (17–7)

A második félidőben Alilovics váltotta Miklert a kapuban. A hazai gólok sorát Bodó kezdte egy gyönyörű átlövéssel. Ezt követően azonban egy kicsit akadozni kezdett a gépezet támadásban, így az első percekben a három tatabányai gólra csak egy válasz érkezett.

De egyre többet hibázott a Tatabánya, először Kaspárek lopott el egy labdát, amit be is vágott a kapuba, majd Källman szedett össze kettőt, ő is belőtte a helyzeteit, így gyorsan 23–12 lett az állás. A forgatókönyv ugyanez marad ezután is, Kaspárek, majd Rosta is labdát szerzett, amiket gólra is váltottak.

A félidő közepén a Szeged újra elővette a 7 a 6 elleni játékot, minden bizonnyal a bajnoki döntőre gyakorolták már a mieink.

A tatabányai játékosok sokszor voltak tanácstalanok a szegedi kapu előtt, nem tudtak mihez kezdeni a MOL-Pick Szeged védekezésével.

A 24. percben már a harmadik számú kapus, Nagy Tibor is lehetőséget kapott a Pickben.

A mérkőzés utolsó gólját Rosta szerezte, aki ezzel beállította a végeredményt: 37–19, szokatlanul sima lett.

A mérkőzést követő sajtótájékoztatón a vendégek vezetőedzője, Vladan Matics elnézést kért, hogy ilyen fiatal, tartalékos csapattal tudott kiállni a Tatabánya, de elmondta, több játékosuk sérült, van aki védőoltást kapott és azért nem tudott szerepelni. Olyanok is akadtak, akik poszt-covid tünetek miatt nem tudtak pályára lépni. Hangsúlyozta, 15 nap alatt ez a hatodik meccsük és elfogyott a csapata. Ráadásul ők nem a Pick ellen akartak bizonyítani, mert számukra a következő, Orosháza elleni összecsapás lesz „élet-halál” kérdése, mivel ott tudják bebiztosítani harmadik helyüket a tabellán. Azonban hozzátette, a fiatalok így nagyon jól helyt álltak, számukra nagy élmény volt ez a mérkőzés.

A MOL-Pick Szeged vezetőedzője, Juan Carlos Pastor szerint az volt a legfontosabb, hogy senki sem sérült meg, és több játékosát is pihentetni tudta azzal, hogy folyamatosan rotálta őket. Hozzátette, Kaspárek visszatérése után több játéklehetőséget kapott, így Gaber kicsivel többet pihenhetett.

Rosta Miklós először azt emelte ki, hogy mennyire jó volt ismét szurkolók előtt pályára lépni, hisz közel két évig nélkülük kellett játszani. „Fantasztikus élmény volt, soha nem lehet hozzászokni ehhez, amikor zúg a Hajrá, Szeged!”

V. I.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: bajnokság férfi kézilabda MOL-Pick Szeged Tatabánya
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés