Hirdetés
Hirdetés
  • Kezdőlap
  • Hírek
  • Ziccer
  • Megvan a bronz! DEAC–Naturtex-SZTE-Szedeák 82–90 (28–27, 16–22, 19–25, 19–16)
Ziccer 2021. május 19. 20:19

Megvan a bronz! DEAC–Naturtex-SZTE-Szedeák 82–90 (28–27, 16–22, 19–25, 19–16)

A Naturtex-SZTE-Szedeák szerezte meg a bronzérmet a férfi kosárlabda NB I-ben, miután Debrecenben is sikerült legyőzni a DEAC-ot.

Hirdetés

A mieink szerdán győztek Debrecenben, és így 2–0-ás összesítéssel megnyerték a harmadik helyért rendezett párharcot.

A bronzcsata szombati nyitányán a Szeged odahaza 102–81-re győzött, majd a hajdúsági klub menesztette Kovács Adrián vezetőedzőt. A szerdai meccsre már a korábbi másodedző, a szerb Andjelko Mandic készítette fel a DEAC-ot.

A második találkozón a mieink az első negyed után átvették az irányítást, onnantól csaknem végig vezetve lezárták a párharcot, és megszerezték a bronzérmet. A szegedieknél Zachary Brown 28, a magyar válogatott Govens Darrin pedig 27 ponttal járult hozzá a győzelemhez.

A férfi kosárlabda NB I 3. helyéért, 2. mérkőzés:
DEAC–Naturtex-SZTE-Szedeák 8290 (2827, 1622, 1925, 1916)
A párharc végeredménye: 2-0 a Szeged javára.

Naturtex-SZTE-Szedeák bajnoki bronzérmes kosárlabdacsapata:

Felső sor: Bonifert Domonkos (ügyvezető), Mayer Ákos, Djordje Dzseletovics, Simándi Árpád (edző), Szrecsko Szekulovics (vezetőedző), Kiss Zsolt (edző), Olasz Ádám, James Dickey, Bonifert Ferenc (technikai vezető), Rózsa Katalin (masszőr). Alsó sor: Kerpel-Fronius Balázs, Zach Brown, Keller Iván, Polányi Kristóf, Kerpel-Fronius Gáspár, Govens Darrin, Balogh Szilárd, Pinnyey Márton, Káposzta Kristóf, Wirth Ádám

Nézzen rituális hálóvágást Debrecenből!

Bognár Kristóf nyilatkozott a mérkőzés után a csapat Facebook-oldalának

A Szedeák erőcsatára, aki a DEAC korábbi csapatkapitánya volt, azt mondta, nagyon küzdemes volt a meccs, de megérdemelten nyertek másodjára is, végig domináltak a találkozón. A mérkőzés végén kicsit leengedtek, de mindig voltak olyan játékosok, akik a kulcsfontosságú helyzetekben tudtak kosarakat szerezni. Nem szokás a bronzérem megszerzésekort hálót vágni, de „kikövetelték a fiúk” – tette hozzá Bognár Kristóf. Azt is elmondta, ugyanúgy csillog nekik a bronz, mint az aranyérem.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: DEAC Naturtex-SZTE-Szedeák bronzérem kosárlabda NB I
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés