Hirdetés
Hirdetés
Ziccer 2021. május 19. 20:09

Milák Kristóf aranyérmes 200 méter pillangón az Eb-n

Kenderesi Tamás bronzérmes ebben a számban a budapesti úszó Európa-bajnokságon. Nem jött össze a várt első két hely.

Hirdetés

A két magyartól az első két helyet várta Sós Csaba szövetségi kapitány, ebből „csak” az arany jött össze, az ezüst helyett bronz lett. Ez is nagyon szép eredmény.

Férfi 200 méter pillangó

Európa-bajnok: Milák Kristóf 1:51.10 perc
2. Federico Burdisso (Olaszország) 1:54.28
3. Kenderesi Tamás 1:54.43
 

Milák Kristóf győzelme nem meglepetés, ő a világcsúcstartó, a regnáló világbajnok férfi 200 méter pillangón.

A világbajnok magyar úszó az első 50 métert a saját világcsúcs-részidején belül úszta, majd kicsit ráijesztett a szurkolókra: a második 50 méteren már visszavett a tempóból, de még így is vezetett.

A futam második felében aztán begyújtotta a rakétákat: az utolsó 50-en már 3-4 testhossznyi előnnyel úszott, végül simán nyert, három másodpercet verve olasz ellenfelére, a világ valaha volt második legjobb idejével.

Ami egyáltalán nem baj, hiszen övé a világcsúcs is, Tokióban ráér megjavítani.

Milák Kristóf a futam után azt mondta, a verseny előtt kicsit rosszul érezte magát, de általában ilyenkor ússza a legjobb időket, ez pedig most sem történt másképp. Figyelt a technikai elemek betartására, a végén pedig segített neki a hajrában, hogy az utolsó fordulónál viszonylag közel érezte magához olasz riválisát.

A mieink hét éremnél tartanak a vizes Európa-bajnokságon. Korábban nyíltvízi úszásban Olasz Anna második, a csapat pedig harmadik lett, akárcsak a szinkronúszók highlight kűrjében a magyar válogatott. A medencés úszóknál hétfőn 400 méter vegyesen Hosszú Katinka az első, Mihályvári-Farkas Viktória pedig a második helyen végzett.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: úszás Európa-bajnokság Milák Kristóf budapesti úszó Európa-bajnokság 2021
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés