Hirdetés
Hirdetés
  • Kezdőlap
  • Hírek
  • Művház
  • Százötven tábor várja nyáron a vakációzó szegedi gyerekeket: lesz kalóz- és bűvésztábor, de cukrászkodni is lehet
Művház 2021. május 19. 16:08

Százötven tábor várja nyáron a vakációzó szegedi gyerekeket: lesz kalóz- és bűvésztábor, de cukrászkodni is lehet

Megjelent a Szegedi Vakáció 2021. programfüzet. A szegedi önkormányzat kiadványában több mint 150 tábor kínálatából választhatnak az érdeklődők. A Szent-Györgyi Albert Agóra mellett a művelődési házak, a Somogyi-könyvtár, a vadaspark, több nyelviskola és sportegyesület is kínál tartalmas szünidei elfoglaltságot.

Hirdetés

Az idén 34 éves a Szegedi Vakáció programfüzet, amely 1988 óta eddig minden év tavaszán megjelenik. A mai szegedi szülők jelentős része gyerekkorában találkozott ezzel a kiadvánnyal először.

A füzetben található táborokat, programokat Szeged közművelődési intézményei és szervezetei már januárban elkezdték tervezni, szervezni.

Az idén 216 oldalon összesen 150 különféle táborozási lehetőséget kínálnak a város művelődési és sportintézményei.

Most is a Szent-György Albert Agóra kínálata a legbőségesebb, itt június 28. és augusztus 6. között összesen hetvenötféle tábort hirdetnek a szegedi gyerekeknek óvodásoktól egészen a középiskolás korosztályig.

A hagyományos táborok mellett idén újdonság lesz a kalóz- és az ízőrző tábor, de szerveznek foglalkozásokat bölcs baglyoknak és azoknak is, aki a fizikai varázslatokra kíváncsiak. Most nyáron is lesz ékszerkészítő, bűvész és fotós tábor, kezdőknek és haladóknak is szerveznek robotika-foglalkozásokat, visszatér az önismereti és az erdőkerülő tábor is.

A tavaly legnépszerűbb cukrásztáborból pedig idén dupla annyit, összesen hat turnust indítanak.

 

A legtöbb nyári tábort az idén is a Szent-Györgyi Albert Agóra szervezi

Nem kell többet fizetni idén sem a szegedi táborokért, mint tavaly, mert nem drágulnak. A legolcsóbb egy hetes tábor 18 ezer, a legdrágább 25 ezer forintba kerül.

Évek óta az önkormányzati napközis táborok a legnépszerűbbeknek Szegeden, mert az egyheti térítési díj ellenében napi háromszori étkezést és számtalan színes programot biztosítanak a vakációzó diákoknak.

Az idén június 28-tól augusztus 6-ig hat turnusban, összesen 1300 gyereket táboroztatnak majd az Űrhajós utcában, a Tarjáni Kéttannyelvű Általános Iskolában.

A turnusokra június 9-ig lehet az iskolák honlapjain online jelentkezni. Az oktatási intézmények túljelentkezés esetén szociális szempontok alapján tesznek javaslatot, kik kerülhetnek be a csoportokba.

Idén is szervez táborokat a vadaspark, lesznek szünidei foglakozások nyáron a Somogyi-könyvtár Dóm téri épületében és szinte valamennyi fiókkönyvtárában, valamint a város több művelődési házában.

A Petőfi-telepi Művelődési házban július 5. és 23. között két turnusban szerveznek kerámia tábort, ugyanitt 6-10 éveseknek szabadidős, valamint ékszer- és mandalakészítő tábort is hirdetnek. A Dorozsmai Petőfi Sándor Művelődési Házban kézműves és görkori, Tápén pedig hagyományőrző tábort szerveznek.
Több szegedi nyelviskola is hirdet angol nyelvi tábort, a Sárgán úszó táborral, a Partfürdőn pedig sárkányhajó táborral várják a vakációzókat.

A Szegedi Vakáció 2021 programfüzetet az érdeklődők megtalálhatják a Szent-Györgyi Albert Agóra recepcióján, a Somogyi-könyvtárban és fiókkönyvtáraiban, de eljuttatják valamennyi szegedi általános iskolába is.

Természetesen interneten is elérhető a Szeged város honlapján, valamint a kiadványt szerkesztő Szent-Györgyi Albert Agóra weblapján is.

rag

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: nyári tábor Szent-Györgyi Albert Agóra vakáció Vakáció2021 programfüzet művelődési ház Somogyi-könyvtár Szegedi Vadaspark
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés