Hirdetés
Hirdetés
  • Kezdőlap
  • Hírek
  • Szegeden
  • Binszki József: Ha elég sokan vesznek részt az előválasztáson, a Fidesz nem tudja majd befolyásolni az eredményt
Szegeden 2021. május 19. 15:45 Forrás: Szeged Televízió

Binszki József: Ha elég sokan vesznek részt az előválasztáson, a Fidesz nem tudja majd befolyásolni az eredményt

Szét lehet-e trollkodni az ellenzéki előválasztást? Sokan már ezen aggódnak, Balogh Judit a Demokratikus Koalíció helyi előválasztási jelöltjével, Binszki Józseffel beszélgetett a Témában.

Hirdetés

Binszki József szerint elképzelhető, hogy a Fidesz megpróbálja befolyásolni az előválasztás eredményét. Arra nem számít, hogy a kormányoldal nyíltan buzdítja majd a támogatóit, hogy szavazzanak valamelyik jelöltre. Az azonban előfordulhat, hogy a Kubatov-lista segítségével mozgósítanak majd kormányoldali szavazókat, hogy a gyengébb jelölteket támogassák.

Az önkormányzati képviselő elmondta, hogy ezt úgy lehet kivédeni, ha a lehető legtöbb ellenzéki szavazó részt vesz az előválasztáson.

Szerinte főleg a kistelepüléseken kell arra számítani, hogy alacsonyabb lesz a részvétel, mert a szavazók ott jobban tartanak attól, hogy atrocitásoknak lesznek kitéve, ha elmennek voksolni. Úgy véli, hogy a Fidesz csak a saját táborát igyekszik egyben tartani a folytonos Gyurcsányozással, és ez az ellenzéki szavazókat nem fogja eltántorítani attól, hogy részt vegyenek a szavazáson.

A közvélemény-kutatások azt mutatják, hogy az előválasztáson induló miniszterelnök-jelöltek közül Dobrev Klára elutasítottsága a legmagasabb.

Azonban ő ezt nem tartja különösebben nagy problémának, ugyanis szerinte a teljes ellenzék be fog állni az előválasztáson győztes jelölt mögé, bárki is legyen az.

Jelenleg Csongrád-Csanád megye 2. számú választókerületében rajta kívül a Momentumos Mihálik Edvin jelentette be az indulását. Binszki József ezzel kapcsolatban elmondta, arra számít, hogy a Jobbikos Tóth Péter és indulni fog, illetve talán a Magyar Szocialista Párt is indít majd jelöltet.

A Demokratikus Koalíció politikusa szerint jobb, ha minél többen indulnak el az előválasztáson, mert ezzel a majdani győztes legitimitását erősítik.

(Fotó: Szilágyi Dóra) 

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Balogh Judit Binszki József ellenzéki összefogás előválasztás Szeged Televízió Téma
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés