Hirdetés
Hirdetés
Túl a városon 2021. május 19. 11:18 Forrás: mti

Csehországban is tovább enyhül a koronavírus-járvány

Kedden 1250 új igazolt koronavírus-fertőzést mutattak ki a laboratóriumok.

Hirdetés

Ez lényegében megfelel a hétfői adatnak, de mintegy ötszázzal alacsonyabb, mint az előző hét eleji számok – derült ki a cseh egészségügyi minisztérium honlapján szerda reggel közölt statisztikákból.

Legutóbb tavaly, a nyár végén volt hasonlóan alacsony ez a mutató. A napi új fertőzések száma március elejétől csökken; akkor naponta mintegy 17 ezer új fertőzést szűrtek ki.

Az utóbbi hét nap százezer lakosra eső új országos esetszáma már 63-ra csökkent. A kormány számára ez a mutató mérvadó az óvintézkedések enyhítése terén. A kabinet már korábban közölte: akkor enyhíti a közéleti korlátozásokat, ha ez a mutató 100 alá esik.

A beadott oltások száma az utóbbi napokban 75–80 ezer között mozog. Az oltási folyamat gyorsulását elsősorban szervezési problémák hátráltatják. Eddig összesen 4,1 millió oltóanyagot adtak be az embereknek.

Mindkét adagot több mint 1,1 millió személy kapta meg. Csehországban csak az Európai Gyógyszerügynökség (EMA) által jóváhagyott oltóanyagokat használják.

A szakértők nagyon fontosnak tartják, hogy a járvány egyre kevesebb áldozatot szed. Míg áprilisban az elhalálozások napi száma 84 volt, májusban már 30 alá csökkent. A járvány tavaly március eleji kitörése óta a Covid-19 miatt eddig mintegy 30 ezer ember halt meg.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Csehország halálozás járvány koronavírus megbetegedés
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés