Hirdetés
Hirdetés
Túl a városon 2021. május 18. 13:26

Újabb, több mint 330 ezer adag Pfizer-vakcina jött Magyarországra

Ezzel együtt eddig már 3,5 millió adag jött ebből a fajta oltóanyagból.

Hirdetés

Kedden megérkezett a 22., több mint 330 ezer adag koronavírus elleni oltóanyagot tartalmazó Pfizer-szállítmány Magyarországra. Így összesen már 3,5 millió adag Pfizer-BioNTech-vakcina érkezett Magyarországra – tájékoztatott a Pfizer Gyógyszerkereskedelmi Kft. kedden.

A Pfizer több mint négy hónapja, heti rendszerességgel szállítja Magyarországra a vakcinákat: a cég az első negyedévre több mint 1,5 millió adag vakcinát szállított, a második negyedévtől pedig jelentősen növelte a dózisok számát, így csak májusban 1,3 millió adag Pfizer-BioNTech-oltóanyag érkezik az országba.

A két vállalat az előrejelzések szerint idén több mint 2,5 milliárd adag vakcinát gyárt és szállít világszerte. Az Európai Bizottsággal április 14-én bejelentett megállapodás értelmében felgyorsítják 50 millió adag oltóanyag szállítását, így 2021 második negyedévében várhatóan 250 millió adag vakcinát szállítanak az Európai Unióba – írja a Pfizer közleménye.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: betegség BioNTech covid-19 fertőzés járvány koronavírus oltás oltóanyag pandémia Pfizer szállítmány vakcina világjárvány vírus
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés