Hirdetés
Hirdetés
Szegeden 2021. május 18. 11:59

Három napon át Szeged díszvendége Karikó Katalin

Május 21-én veszi át a díszpolgári címet a városnapi díszünnepségen. Szerdán érkezik, a városházára éppúgy ellátogat, mint a Móra Ferenc Múzeumba meg a Radnóti-gimnáziumba.

Hirdetés

Szeged város vendége három napon át Karikó Katalin világhírű kutatóbiológus, biokémikus, a szintetikus mRNS-alapú vakcinák technológiájának szabadalmaztatója, aki a május 21-i városnapi díszünnepségen veszi át Botka László polgármestertől Szeged város díszpolgári címét.

  • Karikó Katalint már szerdán fogadja Botka László polgármester, aki ezután a Szegedi Biológiai Kutatóközpontba is ellátogat.
  • Csütörtökön előbb a Radnóti-gimnáziumba megy el Karikó Katalin, majd a tavaly felújított Móra Ferenc Múzeumban megnézi a Folyónk és földje című új természettudományi kiállítást. Ezután a Somogyi-könyvtárban egy könyvritkaságot fogad örökbe.
  • Pétnteken, május 21-én Szeged napján délután négy órától a Szeged-napi díszünnepségen veszi át Botka László polgármestertől a díszpolgári címet. A helyszín a Széchenyi tér. A díszpolgári cím átadása után a polgármester itt adja át a Pro Urbe díjat és a Szegedért emlékérmeket.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Botka László díszpolgár Karikó Katalin
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés