Hirdetés
Hirdetés
  • Kezdőlap
  • Hírek
  • Ziccer
  • Hosszú Katinka megnyerte a 400 vegyest, ő a legeredményesebb magyar úszó az Eb-ken
Ziccer 2021. május 17. 20:11 Forrás: MTI

Hosszú Katinka megnyerte a 400 vegyest, ő a legeredményesebb magyar úszó az Eb-ken

Képriport

Hirdetés

A Duna Arénában zajló kontinensviadalon a szám olimpiai és világbajnoka, világcsúcstartója 4:34.76 perccel csapott célba, míg Mihályvári-Farkas Viktória, a Ferencváros 17 éves versenyzője 4:36.81 perces egyéni csúccsal, holtversenyben második lett. A 32 éves klasszis 2012, 2014 és 2016 után negyedszer lett Európa legjobbja ebben a számban, összességében pedig tizenötödik aranyát nyerte kontinensviadalon. Ezzel az Eb-k történetének legeredményesebb magyar úszójává lépett elő, megelőzve Cseh Lászlót, aki tizennégy elsőséggel büszkélkedhet.

A rajt után Hosszú azonnal az élre állt pillangón, mellen és háton a brit Aimee Willmott próbálta tartani vele az iramot, de a gyorsnál már látszódott, hogy ezúttal sem tudják megszorongatni. Mindeközben az élete első felnőtt világversenyén medencébe ugró Mihályvári-Farkas a döntő felénél még csak a hetedik volt, az utolsó két úszásnemben azonban hatalmasat hajrázott, és végül holtversenyben a brit versenyzővel, másodikként csapott célba.

Kattintson fönti képünkre, nézze meg galériánkat! (fotók: MTI)

Mihályvári az előfutamban 4:38.07-es egyéni csúccsal teljesített olimpiai A szintet, most ebből faragott bőven.

Megható jelenet volt, ahogy győzelme után Hosszú Katinkának édesanyja gratulált a LED-falon keresztül, mivel az Eb-t a koronavírus-járvány miatt nézők nélkül rendezik meg.

– Nagyon boldog vagyok, hiszen edzésből érkeztem ide, és tudtam, nekem az olimpiai előtt még ez, és a későbbi versenyek is kellenek ahhoz, hogy közel legyek a csúcsformához. Ez egy nagyon biztató idő – nyilatkozott az M4 Sportnak Hosszú, aki megjegyezte, hogy 4:35 alatti időt tervezett, ami sikerült is neki.

Női 400 méter vegyes

1. Hosszú Katinka 4:34.76 perc
2. Mihályvári-Farkas Viktória
és Aimee Willmott (Nagy-Britannia) 4:36.81-4:36.81

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Budapest Európa-bajnokság Hosszú Katinka úszás Mihályvári-Farkas Viktória budapesti úszó Európa-bajnokság 2021
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés